© Rootsville.eu

Hans Fredrik Jacobsen (Nor)
tiltle: "Øre"
music: Folk
release date: april 19, 2019
label: Heilo
info artist: Hans Fredrik Jacobsen
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018

 

Hans Fredrik Jacobsenis een Noorse muzikant en componist, vooral bekend om zijn werk met zijn vrouw, de traditionele folkzanger Tone Hulbækmo, en met de middeleeuwse muziekgroep Kalenda Maya, evenals zijn concert- en studiomuziek op een reeks instrumenten: fluit, diatonische knop accordeon, saxofoon en gitaar.

"Øre" is zijn nieuwste album dat wordt uigegeven op 19 april 2019 en is een ode aan een van onze meest belangrijke organen, het oor. Het betreft hier zijn 4de solo album met daarop voornamelijk instrumentale nummers. Hoewel hij aanvankelijk alleen werkt werd hij in de studio toch bijgstaan door Hans Hulbaekmo, Andre Roligheten, Karl Hjalmar Nyberg en Gjermund Silset.

Hans Fredrik Jacobsen is een multi-instrumentalist en speelde mee op meer dan 100 albums, voor zowel traditioele folk, pop, blues en wereldmuziek. Jacobsen werd geboren in Risør, maar is gevestigd in Tolga. Hij en zijn vrouw Tone Hulbækmo zijn de ouders van jazzdrummer en vibrafonist Hans Hulbækmo en pianist Alf Hulbækmo. Jacobsen speelde onder meer met Secret Garden, Halldis Moren Vesaas, Ragnar Bjerkreim, Sondre Bratland, Annbjørg Lien en Henning Sommerro.

tracks:

01 Du Spør
02 Katt Og Mus
03 Lang Naft
04 Seljedans
05 Nu Flyer Jeg Til Mi Nade
06 Snipp Snapp Snute
07 Ankerhaling
08 Rett Fla Refla
09 Klar Dag
10 Bukk
11 Sondagspolsen-Luren
12 Bade Enten og Eller
13 Dans Fo Micho
14 Ster-Odder
15 Springdans Etter Halgrim Melas
16 Flyvesand
17 Sang Pa Elva