© Rootsville.eu

Harpdog Brown (US)
tiltle: For Love & Money
music: Blues
release date: 2019
label:
Dog House Records
info artist:
Harpdog Brown

© Rootsville 2019


Als je één deel Louis Prima, één deel Louis Armstrong, één deel Louis Jordan en één deel Sonny Boy Williamson neemt, krijg je het vocale geluid en het gevoel van Harpdog Brown. Slecht kan dit niet zijn, toch?

Brown heeft een pareltje uitgebracht met jump-blues die van Chicago naar New Orleans slingert. De grauwe en vettige zang en harp van Brown sieren zijn authenticiteit. Het geluid is gewoon cool. Dat jump-blues-geluid draait om het keyboardwerk van David Webb en de zang van Brown. De blazerssectie is ook een essentieel onderdeel van het swingend koele geluid."No Eyes For Me" is een original en krijgt een opwindende start met blazers en orgel. Brown schreeuwt de zang met volle emoties.

"Blue Light Boogie" neemt het tempo wat lager op en een keurig piano- en harpwerk begeleiden de zang mooi. Brown laat ons zijn talenet horen op de Mississippi-saxofoon in deze oude boogie van Jessie Mae Robinson. "The Comeback" is een Memphis Slim-nummer met een mooie midtempo-groove. "Reefer Lovin 'Woman" is een ander original en het is best een fijn nummer.

"A New Day Is Dawning" is een song van Wayne Berezan, "Dog's vroegere gitarist. Een nummer met een mooi klarinetwerk dat een sombere sfeer geeft met een prachtige solo. Brown kreunt de zang en zingt met grote emotie en band steunt hem met een paar goede solo’s. "Vicious Vodka" is een oud nummer van Amos Milburn. Brown doet hier fantastisch werk, een nummer dat geschikt zou zijn voor elke geweldige oude honky tonk joint. "I'll Make It Up to You" is een soort Louis Armstrong deuntje . "One Step Forward" is nog een origineel van Berezan, nummer in Louis Jordan-stijl. "Buzzard Love" is een oude rakker van Wynonie Harris.

"Thinkin 'and Drinkin'" is een ander nummer dat bekend werd door Amos Milburn. Hier staan ​​piano en altsax in de schijnwerpers en dan krijgen we nog meer geweldige harpwerkjes te horen. Afsluiten gebeurt met  "Sasha's Lullaby." Geschreven door de trombonespeler van Harpdog, het is een lieflijk klein slaapliedje met piano en trombone ter ondersteuning van de zang van Brown.

We hebben hier 8 geweldige originals samen met 5 goed uitgevoerde covers. Harpdog Brown is een meester in deze jump-blues en heeft zichzelf omringd met een stel oude en jonge muzikanten die een echt spectaculaire job doen. Deze Canadese artiest, zijn band en producer hebben een prachtig album neergezet Als je wilt swingen en plezier hebben, dan is deze schijf zeker een aanrader. (Marcel)

tracks:

01. No Eyes For Me
02. Blue Light Boogie
03. The Comeback
04. Reefer Lovin’ Woman
05. A New Day Is Dawnin’
06. Vicious, Vicious Vodka
07. I’ll Make It Up To You
08. One Step Forward
09. Stiff
10. For Love And Money
11. Buzzard Luck
12. Thinkin’ And Drinkin’
13. Sasha’s Lullaby

musicians:

Harpdog Brown: zang en harp
David Webb: piano en Hammond
William Joseph Abbott: klarinet en altsax
Skye Lambourne: trombone
Jerry Cook: bariton en tenorsax.
Jeremy Holmes: bas
Robert Vail Grant: drums
Steve Dawson: gitaar