© Rootsville.eu

Heathen Aposteles (US)
tiltle: Born By Lightning (EP)
music: Gothic Blues
release date: november 15, 2019
label:
Ratchet Blade Records
info artist: Heathen Apostels

© Rootsville 2019


"Born By Lightning", het vervolg op het vijfde album "Dust To Dust" (album report) van Heathen Apostles, bevat 5 nieuwe nummers die nog een ander facet van Gothic Americana verkennen: de blues. De EP, die op 15 november digitaal beschikbaar is op Ratchet Blade Records, presenteert een beproefd muzikaal territorium met het titelnummer en het jangly “Devil Comes For All Of Us”, terwijl het Heathen-geluid wordt uitgebreid met een trio van hardnekkige sonische bliksem bouten: "Death Bell Blues", "Chosen One" en "Scarecrow Blues".

We bevinden ons bij de "Americana Noir" oftewel "Bloodgrass" zoals ze het zelf komen te noemen. Deze "Heathen Apostles" bestaan uit Mather Louth, Chopper Franklin, Thomas Lorioux en Luis Mascaro en hebben als woonplaats niet minder dan de "City of Angels" aka Los Angeles in Californië. Punkrock veteraan "Chopper Franklin" is niet van de minste want hij speelde al bij groepen als "The Cramps" en "Nick Curran & The Lowlifes" en dat zijn meteen al namen die uit de box springen. Samen met femme fatale "Mather Louth" kwam de wederzijdse bewondering voor moordballaden, "Americana Noir" en "Memento Mori" in beeld en al vlug ontstond zo "Heathen Apostles". Met het aansluiten van Thomas Lorioux en Luis Mascaro was de band dan volledig.

We leerden met deze apostelen kennismaken dit jaar tijdens hun passage op onze podia en niet zonder meer hun verschijning op "Sjock". Mij kwamen ze te intrigeren niet door hun verschijnen maar door hun wel hoogstaande vertolking van "Americana Noir". Nu is er al onmiddellijk als opvolger deze "Born By Lighting" waarbij deze "Heathen Apostles" duidelijk het pad kiezen van de blues...de duistere kant wel te verstaan waarbij ze als volgelingen van een Screamin' Jay Hawkins kunnen worden aanzien.

Het lijkt erop of ze bij hun "Dust To Dust" tour eerder dit jaar ons landschap hebben afgestast of we hun donkere blues wel zouden kunnen waarderen. Wel dat deden we en staan we met deze "Born By Lightning" dus op uitkijk wanneer we deze heidense volgelingen terug kunnen verwachten.

tracks:

01 Born By Lightning
02 Chosen One
03 Death Bell Blues
04 Devil Comes For All Of Us
05 Scarecrow Blues