© Rootsville.eu

I See Hawks in L.A. & The Good Intensions (US/UK)
tiltle: Hawks With Good Intenstions
music: Alt-country - Folk
release date: september 06 , 2019
label: Western Seeds Record Company
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: I See Hawks in L.A. - The Good Intensions

© Rootsville 2019


Er is het verschil tussen flavor en flavour, en zo zijn er nog wel talrijke verschillen tussen beide Engels-talig gesproken landstalen waar te nemen. Waar er ook een verschil in zit, is in het muzikale tussen de Amerikaanse Alt-country band "I See Hawks in L.A. en de Britse Folkband "The Good Intentions". Voor het album "Hawks With Good Intentions" gingen beiden samenwerken en zo werd de Alt-country uit het zonnige Californië samen gesmolten met de harmony vocals van de Britse folk uit Liverpool.

De wegen van beide band doorkruisten al meermaals elkaars pad en ondanks de verschillen ook in de schrijfstijlen besilsten beide band een samenwerkingsverbond aan te gaan. Paul Lacques en Victoria Jacobs van "I See Hawks in LA" ontmoette Peter Davies en Gabrielle Monk van de goede bedoelingen "The Good Intentions" op een feestje op een chaparral van Sierra Madre, CA. Het Liverpool-volksduo was op hun eerste tournee door de VS en hun Engelse accenten en tijdloze deuntjes charmeerden en maakten indruk op de Amerikanen. Al snel waren de Hawks enGood Intentions vrienden.

Er wordt al lang gezegd dat muziek geen grenzen heeft en daarom kan het mensen samenbrengen, ongeacht achtergrond of cultuur, uitsluitend op basis van hun gedeelde liefde voor een soort muziek. Dit is hier het geval. Het resultaat is deze "Hawks With Good Intentions" met daarop 10 nummers waarbij zowel country als folk in de spotlights komen te staan.

Liedjes over de prom-night, liefde, over het werken op het land, het doorkruisen van een natie en zoveel meer. Liedjes waar eerst nog lange gesprekken over heen gingen om uiteindelijk tot een resultaat te komen. Uiteindelijk is er tussen een liter en een litre bier ook daadwerkelijk geen verschil.

Al meer dan 17 jaar en verschillende album probeerden een van de beste Alt-country bands "I See Hawks In L.A." de wereld en hun fans te overtuigen van de ecologische zorgen waar we in beland zijn. De band werd gevormd in 1999 door Rob Waller en de broertjes Paul en Anthony Lacques tijdens een sessie in de Mojave woestijn. "The Good Intentions" werd opgericht in 2005 en is opgebouwd rond de vocale harmonieën van songwriter, R Peter Davies, Gabrielle Monk en Francesco Roskel.

Door de jaren heen en gedeelde podia, van de huisconcerten van Peter en Gabi in Liverpool tot rockende nachten van Pappy & Harriet in de Mojave-woestijn, suggereerde de vriendschap een partnerschap voor het schrijven van liedjes. Op een avond in Hawks 'leadzanger Rob Waller Highland Park garagestudio, gingen Rob, Paul Lacques en Peter samen zitten en besloten ze zo uit hun comfortzone te komen. Het begin van nummers als "White Cross" en "Rolling The Boxcars".

Er zijn wel duidelijke verschillen zoals het warm aanvoelende "Blue Heaven", het met country geïnfecteerde "Things like This", het mooie "Steel Rails" en het folky "Flying Now", gedragen door die heerlijke accordeon. "Hills On Fire" is misschien wel het meest kalme en gekoelde nummer van dit album, een album met diverse raakvlakken en zowel country als folk hier briljant laten uitkomen.

tracks:

01. Blue Heaven
02. Things Like This
03. Rolling the Boxcars
04. Rambling Girl
05. Steel Rails
06. Hills on Fire
07. White Cross
08. Flying Now
09. Epiphany on Town Hall Square
10. Will You Watch Over Me From Above