© Rootsville.eu

Ian Wardenski Quintet (US)
tiltle: Collective Thoughts
music: Jazz
release date: june 28, 2019
label: independent
info artist: Ian Wardenski
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Met deze "Collective Thoughts" combineert gitarist en componist Ian Wardenski de esthetiek van een kamermuziekgroep met de vrijheid, spontaniteit en improvisatie van een kleine jazzcombo. Ian's eclectische aard is te horen op het hele album, wat een unieke, innovatieve en sterk geladen luisterervaring oplevert. Voor zijn debuutalbum werkte Ian samen met vijf uitstekende en veelzijdige muzikanten - Tim Powell (sopraan en tenorsax), Jerry Ascione (piano), Amy Shook (bas), Frank Russo (drums) en Tamara Tucker (voice-geselecteerde tracks).

Ian Wardenski begon zijn muzikale studies op 15-jarige leeftijd onder leiding van John Lahovski, Peter Sittler en Frank DiBussolo. In deze periode bezocht Ian het "Creative Music Institute" in Emmaus, Pa., Waar hij muziektheorie, compositie en improvisatie studeerde. Hij nam ook deel aan verschillende ensembles, die in het gehele Pennsylvania Tri-State Area plaatsvonden

Wardenski studeerde af aan de Notre Dame de Namur-universiteit in Belmont, Ca., met een "Bachelor of Arts in Music". Daar studeerde hij muziektheorie / muzikaliteit onder Denis Moreen en Michael Schmitz, en klassieke gitaar onder Richard Patterson en David Dueñas. Hij trad op in een aantal kamerensembles en jazzensembles, die overal in de San Francisco Bay Area te zien waren. Wardenski gaf ook talloze solorecitals in Noord-Californië.

tracks:

1. Collective Thoughts
2. Captain Tea Leaf & The Dodecaphonic Explosion
3. Descending By Three
4. Morning Silence
5. Conversing
6. Boccato’s Influence
7. On & Off
8. Cycle, Stop, & Cycle
9. Until

musicians:

Ian Wardenski (guitar)
Tim Powell (soprano and tenor sax)
Jerry Ascione (piano)
Amy Shook (bass)
Frank Russo (drums)
Tamara Tucker (voice – tracks 1, 6, 8, & 9)