© Rootsville.eu

Inna De Yard
tiltle: The Soundtrack
music: Reggea
release date: april 5, 2019
label: Wagram
info artist: Inna De Yard
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018


Het verhaal van Inna de Yard start in de Jaren 2000, wanneer living legends Earl China Smith, Kiddus I, Cedric Myton, Kush McAnuff, Derajah en vele andere op het Makasound label een aantal albums opnemen in openlucht – wat meteen ook de bandnaam verklaart. Na acht albums hield het label Makasound op te bestaan en daarmee ook Inna de Yard.

Mede door enkele diehard fans die trouw bleven aan hun helden kwam er in 2017 na 5 jaar wachten met "The Soul of Jamaica" een nieuw album waarbij ze de essentie van hun muziekcultuur terug tot leven wekken. Onlangs heeft de "UNESCO" organisatie de beslissing genomen om "Reggea" als genre op zich op te nemen "The Intangible Culture Heritage Of Humanity" en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Niet dat we hier reggea muziek veel aan bod laten komen maar in mijn platenkast zit genoeg werk van onder meer Bob Marley, maar ook van Ken Boothe, Inner Circle en John Holt om het op een grijze dan het een stuk meer zonniger te gaan maken.

Het reggea collectief "Inna De Yard" bestaat uit onder meer de frontmannen Cerdic Myton, Kiddius I, Ken Boothe en Winston McAnuff vinden deze erkenning uiteraard prachtig. Het nieuwe album is geproduceerd door het "Chapter Two Label" en werd opgenomen in de buitenlucht zoals dit een traditie was in de 60-ties en 70-ties.

De Engelse regisseur Peter Webber maakte er een reportage van tijdens de opnamen waarbij hij de "key members" van dit collectief volgde in hun dag dagelijkse doen. Vandaar de titel "The Soundtrack".

tracks:

01 If You Love Me (Kiddus I)
02 Malcolm X "Winston McAnuff)
03 Row Fisherman (Cedric Mynton)
04 Everything I Own (Ken Boothe)
05 Ya Ho (The Viceroys)
06 Ain't No Sunshine (Horance Andy)
07 Black Woman (Judy Mowatt & Jah9)
08 Survive (Kiddius I)
09 Rebellion in Heaven (Cedric Myton)
10 Be Carefull (Var, Derajah & Winston McAnuff)
11 Tribute To My Sista (Dreajah)
12 Speak Softly Love (Ken Boothe)
13 Live Goog (Var)