© Rootsville.eu

J. Aubertin (F)
tiltle: Whispers In The Wind (EP)
music: singer-songwriter
release date: april 05, 2019
label: independent
info artist: J. Aubertin
booking: Rootstown (Kurt Debont)

© Rootsville 2019


Iemand die me vorig jaar van mijn sokken wist te blazen was de Franse singer-songwriter J. Aubertin. Afkomstig uit de Auvergne moet je haast wel superlatieven bovenhalen alsof het hier een jonge Dylan betreft. Iemand die zonder moeite een ganse avond je kan boeien met enkel zijn warme en aangename stem samen met zijn metgezel, een akoestische gitaar.

Zijn nieuwste EP met als titel "Whispers In The Wind" komt uit op 5 april 2019 en bevat net als zijn vorige EP "Bringers In The Light" weerom 6 originals die moeiteloos kunnen wedijveren met het betere werk in zijn genre. Een moderne troubadour waarbij het lijkt of gitaar spelen a peace of cake is. Op deze "Whispers In The Wind" hoor je ook nog Charlie Glad op fiddle en Yannick Benahmed op upright bass. Uiteraard geven beiden nog een extra toets van warmte mee op het album maar op "live" concerten is het hoegenaamd niet nodig.

Met zijn feilloos beroeren van de snaren weet deze Fransoos je onmiddelijk in te pakken in wat je kan stellen foutloos Engels. Of moeten we stellen Amerikaans want de inspiratie van zijn vorige EP haalde hij uit het rondtrekken van de US. Wie weet heeft deze native Fransman ook toen deze nummers weten te componeren want ze liggen duidelijk in het verlengde van "Bringers In The Light".

Opener van dit meesterstukje is "Holy Forest" en met enig gevoel voor het ol'school werk voel je jezelf meteen verdwaald in het bos met zijn klagende stem als lokroep. De weemoedige klanken van Charlie Glad op de viool geven dit nummer de extra toets om het tot hoogwaardige folk te gaan verheffen. De aanzet voor "The Good and The Bad" doen me meteen terugdenken aan namen als een Cat Stevens. Een link met "Lady D'Arbanville' is niet uit de lucht gegrepen.

De warmte klanken van "My Soul's Home" raken je meteen in je diepste waarbij je iedere vorm van geluid als storend komt te ervaren. Ook titeltrack "Whispers In The Wind" is een pareltje en zo zou je hem al gaan verwensen dat dit geen full album is geworden. J. Aubertin raakt je! Een diamant die schittert in het donker, en dan resten er nog zoveel dingen die hij verborgen houdt in zijn nummers. Afsluiten doet hij zoals het hoort bij pakkende Folk en dat is met een langzame wals met als resultaat een kippenvelmoment...Binnenkort terug op onze podia!

tracks:

01 Holy Forest
02 The Good and The Bad
03 My Soul's Home
04 Same Old Feeling
05 Whispers In The Wind
06 There's Many Things That My Songs Don't Reveal

musicians:

J. Aubertin: vocals, guitar, banjo
Charlie Glad: fiddle
Yannick Benahmed: upright bass