© Rootsville.eu

Jacqui Brown (US)
tiltle: Love Love Love
music: Country - Blues - Soul
release date: september 27, 2019
label: Woodward Avenue Records
info artist: Jacqui Brown
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Eerlijk toegegeven van deze "Jacqui Brown" had ik nog nooit gehoord en zo begon het schaamrood als een volwaardige zonneslag op me te overheersen. Dit schaamtegevoel begon enigszins te verdwijnen toen ik las dat deze "Love Love Love" het debuutalbum was van deze nightingale. Al na het beluisteren van openingsnummer "Bend" was het love on first sight. Wat is dit! Met een mix van soul, blues en country schreef Jacqui hier samen met Paul Brown zo maar eventjes 11 parels van songs. Het een verduidelijkt het andere als je dan weet dat Brown's echtgenoot niemand minder is dan de Smooth jazz-gitarist Paul Brown en dus kan je meteen deze "Brown-Brown" als een nieuwe hitmachine gaan beschrijven.

Het ganse album krijgt een gloed van dromerige kwetsbaarheid en tederheid over zich heen. Vanaf titeltrack en prachtige soulballad "Love Love Love" over nummers als het meer uptempo "Lovin' You" tot het de adem afsnijdende "You Had Me At Hello", een gevoelige mens zou er een heartbreak aan kunnen over houden. Met een sweetvoiced iemand als Jacqui Brown is het haast onwaarschijnlijk waarom ze nu pas met zo een album op de markt komt, gewoon crimineel.

Ook voor haar man Paul Brown was heteen complete verrassing dat zijn echtgenote zo een onmiskenbaar talent was. Het begon allemaal toen ze op een morgen achter het klavier ging zitten en zo maar het aangrijpende "Somebody's Child" uit de mouw kwam te schudden. Dus tijdens hun 40 jarig samen zijn was het ook voor Paul een geheim welke outstanding singer zijn vrouw wel was. Neem nu de ballads "Wait" of het weerom soulvolle "Flow Like A River", ze zijn alle 11 goed, nee gewoon super. Hell Yeah!!! Love Love Love...and she had me at hello ;-)

tracks:

01. Bend
02. Love Love Love
03. Lovin' You
04. You Had Me At Hello
05. Why Oh Why
06. Brought The House Down
07. Cry Over You
08. Wait
09. Flow Like A River
10. Nothin's Like It Seems
11. Somebody's Child

musicians:

Jacqui Brown: vocals
Paul Brown: guitar, backing vox
Tony Braunagel: drums
Bob Glaub: bass
Lew Laing: drums
Brother Paul Brown: keyboards