© Rootsville.eu

Jason Ricci & The Bad Kind (US)
tiltle: My Chops Are Rolling
music: Blues
release date: 2019
label: EllerSoul Music
info artist: Jason Ricci

© Rootsville 2019


Met deze nieuwe cd van Ricci, vieren we ongelooflijk opwindende en innovatieve blues. Op twee covers na, zijn alle andere negen composities van eigen hand, door de band of door John Lisi of Jason Ricci.

De CD start met "Break In The Rain", een heerlijk "rollende" bluesrocker. Met het tweede nummer duiken we volledig diep in het Swamp Blues-gebied , Jason's huidige Heimatt, New Orleans. Zware slepende groove met ruige stemmen, vettige harp en gitaar.

"F_ck The Falcons (Who Dat Nation), is een geweldige R & B uit New Orleans. "Going To California", een nummer van Jimmy Page, waar niet opvalt dat de teksten ontbreken, is nog steeds instrumentale klasse. "If You should Lose Me", is een ballade, verfijnd met de stemmen van Jasons vrouw Kaitlin Dibble en Barbara Lynn en met een ingetogen harpbegeleiding. Het titelnummer van het album beweegt een ietwat funky benadering terwijl "Sleeping On Biscuits" muzikaal New Orleans flair opwekt.

Mooie stevige bluesrock wacht de luisteraar op "Snow Flakes And Horses", met een rijke groove. En nu, yeah Baby, het is Bluestime: "The Way I Hurt Myself", een gebed voor de blues. Harmonicaspelers kunnen een goede verklaring afleggen met slechts een paar noten, Jason maakt het meer met veel tonen,

"Think It Over" klinkt fris, gelukkig, en geeft je een goed gevoel. De outro van de iets meer dan 50 minuten durende CD, "Who Dat Nation" is dan weer een herhaling van het derde nummer als Radio Edit. Zeer geslaagde plaat, die menig zal weten te bekoren (Marcel)

tracks:

01. Break In The Rain
02. Don't Badger The Witness
03. Fuck The Falcons (Who Dat Nation)
04. Going To California
05. If You Should Lose Me
06. My Chops Are Rolling
07. Sleeping On Biscuits
08. Snow Flakes And Horses
09. The Way I Hurt Myself
10. Think It Over
11. Who Dat Nation

Musicians:

Jason Ricci: harmonica, vocals
John Lisi: gitaar, dobro, vocals
Andy Kurz: bass, backing vocals
John Perkins: drums
Kaitlin Dibble: vocals & backing vocals