© Rootsville.eu

Jay Gordon & Blues Venom (US)
tiltle: Slide Rules!
music: Bluesrock
release date: 2019
label: Shuttle Music
info artist: Jay Gordon & Blues Venom
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Jay Gordon is een Amerikaanse bluesrockgitarist die ook speelde op het Crossroads Guitar Festival van 2004 en het podium deelde met Eric Clapton, B.B. King, Jeff Beck en Carlos Santana. Zijn vorige digitale afdruk bestond uit het in 2015 uitgebrachte album "Woodchoppers Ball". Toen ook onder de noemer "Jay Gordon & Blues Venom" met ook als bassiste Sharon Butcher en nu met drummer Tom Parham aan zijn zijde. Zijn nieuwe album "Slide Rules!" bevat 13 tracks waarvan er 10 originals zijn en met covers van Elmore James, Robert Johnson en Shorty Medlocke.

Onder de noemer van een Creative, Aggressive, Blistering slide guitar openen Jay en de zijnen hier met "Dripping Blues". Niettegenstaande dat Jay Gordon als loud & fast wordt bestempeld is dit een meer dan aanvaarbaar slide slowbluesje. Op "Lost In Time" schakelt Ray Gordon dan meteen een versnelling hoger maar slide blijft uiteraard de rode draad doorheen dit album. Good mojo dan met het door boogie geïnfecteerde "Lucky 13".

Van een van de slide meesters van welleer volgt dan "Stranger Blues" van Elmore James en zo zitten we ook meteen bij de real deal. Snoeiharde gitaarlicks die voor de bluesrock liefhebbers onder ons meteen de hartjes sneller doen slaan. Zowel "VooDoo Blues" als "El Diablo Blues" zijn nummers die het typische karakter van Jay Gordon's bluesrock in de spotlights komt te zetten. Diep uit het arsenaal van de blues komt deze "Blues venom" dan aanzetten met Robert Johnson's "Travelin Riverside Blues".

Na het slowbluesje "Sweetheart Blues" neemt deze "Jay Gordon & Blues Venom" dan afscheid met "Train Train", eentje van Bluegrass muzikant Shorty Medlocke. "Slide Rules!" voer voor de stevige bluesrockers onder ons.

tracks:

01 Dripping Blues 4:40
02 Pain 6:25
03 Lost In Time 4:03
04 Lucky 13 3:39
05 Dockery's Plantation 7:26
06 Stranger Blues 3:58
07 VooDoo Boogie 3:37
08 El Diablos Blues 3:43
09 Travelin Riverside Blues 3:46
10 Pure Grain Alcohol 5:00
11 Sixstring Outlaw 4:43
12 Sweetheart Blues 4:24
13 Train Train 3:49

musicians:

Jay Gordon: guitar, vocals
Sharon Butcher: bass, vocals
Tom Parham (Mr. Groove): drums