© Rootsville.eu

Jean-Paul De Roover (Can)
tiltle: Love
music: Singer-songwriter
year: 2019
label: independent
promotion: Speak Easy (Beverly Kreller)
info artist: Jean-Paul De Roover

© Rootsville 2018


Deze "Love" is het nieuwste album van de Canadese singer-songwriter Jean-Paul De Roover. Jean-Paul De Roover, geboren (en nu gevestigd) in Thunder Bay, ON, is in het buitenland opgegroeid in Afrika, Azië en Zuid-Amerika voordat hij in 2001 terugkeerde naar Canada. Deze opvoeding heeft hem eerder geleid tot een post-popstijl die was beslist zijn eigen, mengeling van ideeën van rock, pop, a capella en electronica. Bekend om zijn live-looping met gitaren en stem die als instrument wordt gebruikt, heeft deze multi-instrumentalist zijn liedjes stuk voor stuk vakkundig voor je ogen opgebouwd.

Zijn nieuwe project "Love" zal even verwarrend zijn voor iedereen die hem aan een genre wil binden, omdat ze hem tegelijkertijd twee uitersten zien omarmen Love, die 31 mei uit werd gebrach is net zo goed een folk-singer-songwriter-record als alles wat je dit decennium zult horen. Hij beweegt zich in een gewaagde, nieuwe richting en waagt zich meer aan de folkloristische wereld, met zijn toepasselijke titel "Love". Hij onderzoekt het onderwerp breed en biedt een nieuw perspectief op de eeuwige waarheden. Een deskundige songwriter en meeslepende akoestische gitarist met een boeiende, sonore stem, blijft De Roover een sterk gevoel voor dynamiek en arrangement bieden.

Familie en relaties zijn enorm belangrijk voor De Roover, zoals onthuld in het nummer "I'll Do Anything", dat ook de woorden van De Roover laat zien. Het eerste couplet, "Je hebt me gebeld in Mexico / Om me te vertellen dat we binnenkort een trio zijn," zet meteen het toneel voor het lied van toewijding aan zijn vrouw en zoon dat volgt. In de video speelt hij solide akoestische folk-pop met alleen zang en gitaar, een uitgeklede versie van de meer geproduceerde opname waar hij speelt met rijke sonische structuren, en het soort pop-gefilterde, ska-stijl beats die ook goed deden bij "The Police".

tracks:

01 My Heart and My Head
02 I'll Do Anything
03 I Can't Sleep
04 Let Me In
05 Christmas Morning
06 Love Is
07 Salt Friendly
08 Ragged Angel
09 The Little Things
10 Give Me A Change

musicians:

Jean-Paul De Roover: Vocals (all), Acoustic Guitars (all), Electric Guitars (all except 1), Bass (all), Organ (2, 6, 8), Glockenspiel (2, 6), Autoharp (1, 5, 6), Harp (6, 10), Seaboard (all), Synths (1, 2, 4, 5, 6, 8), Percussion (2, 3, 5, 7, 10), Synths, Electric Piano (7, 9), Piano (7), and Additional Programming (all except 3, 9).
Dennis Dumphy: Drums (1, 2, 4, 6, 10) and Percussion (4, 5, 8).
Raine Hamilton: Violin (1).
Adam Iredale-Gray: Violin (4).
Shannon Lepere: Vocals (3).
Jamie Smith: Vocals (7).
Craig Smyth: Piano (3).
Tim Walters: Accordion (6), Organ (8).