© Rootsville.eu

Jeff Chaz (US)
tiltle: No Paint
music: Blues
release date: 2019
label: JCP Records
info artist: Jeff Chaz
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Het is ondertussen bijna 3 jaar geleden dat we nog eens nieuw materiaal van Jeff Chaz konden beluisteren. In 2016 werd het album "Sounds Like Th eBlues To Me" op ons los gelaten. De uitgebreide assistentie van muzikanten toen werd nu op het nieuwe album "No Paint" herleidt tot drie stuks. Naast Jeff zelf krijgen we nog Augie Joachim op basgitaar te horen en Rick Jones aan de drums.

Residentieel is Jeff Chaz Blues verbonden met New Orleans, Louisiana, en is een internationaal gerenommeerde bluesgitarist. Zijn muziek is op veel radiostations en bluesradioprogramma's te horen zoiwel in Amerika als in het buitenland. Little Milton was van grote invloed op Jeff met zijn vocale stijl en spel en altijd klaar om Jeff persoonlijk advies te geven over de muziekbusiness.

Deze "No Paint" is dus het eerste album sinds drie jaar met Jeff's nieuwe bluestrio. Een album met daarop 10 nummers die allen gerelateerd zijn met liefde, verdriet en humor. Opener is "Turn Back The Hands Of Time" en meteen krijg je er het blues gevoel uit de bayou bij. Nummers als het slowbluesje " The Stars Are Out" en de shuffle "You Gotta Show Me" zijn nummers die op het lijf van Jeff Chazz geshreven zijn.

Met " Lowdown, Dirty Blues" krijgen we een bluesje dat beter bij een trio past, een nummer waarbij Jeff een conversatie op zijn six string komt te geven. "No Paint" is wel degelijk een gevarieerd album geworden met ook een soulbluesje in de vorm van "She's The Sweetest Thing " en een meer uptempo nummer als afsluiter met het instrumentale "Deet, Deet, Deet".

tracks:

01. Turn Back The Hands Of Time
02. The Stars Are Out
03. We Ain't Shackin' No More
04. You Gotta Show Me
05. Lowdown, Dirty Blues
06. Life Is Like Coffee
07. Blues Buffet
08. Little Sips
09. She's The Sweetest Thing
10. Deet, Deet, Deet

musicians:

Jeff Chaz: guitar, vocals
Augie Joachim: bass
Rick Jones: drums