© Rootsville.eu

Jim Patton & Sherry Brokus (US)
tiltle: Collections 2008-2018
music: Folk
release date: 2019
label: Berkalin Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Jim Patton & Sherry Brokus

© Rootsville 2019


Verhuizen van Baltimore tichting Austin was destijds voor het folk-rock duo Jim Patton & Sherry Brokus als thuiskomen want ze werden liefdevol ontvangen in de muziekstad van Texas. Berkalin Records is ook de thuis van dit duo en na al een rijke carrière wordt daar nu een verzamelng uitgegeven met nummers uit de voorbije 10 jaar. Deze "Collection 2008-2018" bevat 18 nummers en met "Mystery Ride" staat er zelfs een onuitgegeven track op.

Jim Patton en Sherry Brokus hebben 40 jaar samen gezongen. Ze leidden de folkrockband Edge City van Baltimore naar Austin, waar ze opnamen met Lloyd Maines, de goeroe van de platenproducenten in Texas. In 2008 brachten ze met "Plans Gang Aft Agley" een volledig akoestisch album op de markt met als producer Ron Flynt. Een album dat het tot de top 30 van de Folk charts bracht. Nummers als "Fortunate Man", "Aliceanna St", "27 Voices" en "Don't Say Goodbye" uit "Plans Gang Aft Agley" vinden we ook terug op deze collection en dus moet 2008 wel een heel sterk jaar zijn geweest voor Jim Patton & Sherry Brokus.

Net als "Mystery Ride" is de demo "Hole in His Heart" ook nog nooit uitgebracht en dus krijgen de fans op deze rijke verzameling ook nog twee primeurs te horen. Folksongs als "Old Country Rd" liggen goed in het oor. Medewerkers aan dit album zijn Ron Flynt, Warren Hood, Julie Carter, Marvin Dykhuis, John Bush, Mary Cutrufello en Scrappy Jud Newcomb.

Dus niet getreurd wanneer je een leek bent in het werk van Jim Patton & Sherry Brokus want met deze "Collection 2008-2018" ben je zo bijgebeend, zels "After The Dance"...is over.

tracks:

01 Never Give Up
02 Old Country Rd
03 On The Day I Leave This World
04 Rebels Without Applause
05 Don't Say Goodbye
06 I'm Not Singing For You
07 27 Voices
08 Ghosts In This Room Tonight
09 Hole in His Heart
10 My Hometown's Not My Hometown Anymore
11 Learning to Fall
12 I Turn, To You
13 (Ballad of the) Oxbow Inn
14 Aliceanna St
15 Mystery Ride (Nick)
16 Drown
17 Fortunate Man
18 After the Dance