© Rootsville.eu

Jimmie Vaughan (US)
tiltle: Baby, Please Come Home
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release: mei 17, 2019
label: The Last Music Co.
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Jimmie Vaughan

© Rootsville 2019


Net als je jezelf begint af te vragen hoe het zou zijn met diene van "Boom Papa Boom" is hij er weer met een nieuw album. Wie? Jimmie Vaughan, broer van! Ooit gingen Jimmie en Stevie Ray door het leven als "The Vaughan Brothers" maar door de verscheidenheid van gitaar spelen lagen eerlijk gezegd de lijnen te ver uit elkaar. Jimmie kwam "The Fabulous Thunderbirds" boven de doopvont te houden met als leadsingers Kim Wilson en Lou Ann Barton maar verliet de groep in 1990. In 1994 kwam het eerste solo album "Strange Pleasure" uit met daarop "Boom Papa Boom". In 2017 was er "Live at C-Boys" door het Jimmie Vaughan Trio en dus ni volledig solo terug deze "Baby, Please Come Home".

Dit 11 nummers tellende album ligt volledig in de lijn zoals we Jimmie Vaughan kennen. Blues met een vleugje West Coast in verweven en laat hij zich omringen door door heel wat oude bekenden uit de muziek scène. Deze "Baby, Please Come Home" telt covers uit diverse era's en opent met Lloyd Price zijn "Baby, Please Come Home". Met "Just A Game" krijgen we dan een tearjerker, een genre waar ook Jimmie Vaughan zich bijzonder thuis voelt.

"No One To Talk To But The Blues" is er eentje van country zanger Lefty Frizzell, hier door Jimmie Vaughan in een retro rhyhtm 'n blues jasje gestoken. Ook uit de rhythm 'n blues era krijgen we dan Richard Berry's "Be My Lovey Dovey", een nummer dat we ook wel allemaal kennen in de versie van Etta James uit 1961.

Van "What’s Your Name?" uit het arsenaal van rhythm 'n blues shouter Chuck Willis over de MOD versie van "Hold On" komen we zo uit bij het slowbluesje "I’m Still In Love With You", getekend T-Bone Walker. "So Glad" werd geschreven door de New Orleans tandem Dave Bartholomew en Fats Domino alvorens over te schakelen naar "Midnight Hour" van Clarence "Gatemouth" Brown. Afsluiter van dit album is het footsompin' "Baby, What’s Wrong?" van Jimmy Reed en daarmee krijgen we op deze "Baby, Please Come Home" een op en top Jimmie Vaughan te horen. We werden er zowaar terug vrolijk van...

tracks:

01 Baby, Please Come Home
02 Just A Game
03 No One To Talk To But The Blues
04 Be My Lovey Dovey
05 What’s Your Name?
06 Hold It
07 I’m Still In Love With You
08 It’s Love Baby (24 Hours A Day)
09 So Glad
10 Midnight Hour
11 Baby, What’s Wrong?