© Rootsville.eu

Joe Goodkin (US)
tiltle: Paper Arrows
music: Singer-songwriter
release date: october 11, 2019
info artist: Joe Goodkin
promotion: KG Press Music

© Rootsville 2019


Joe Goodkin is een in Chicago gevestigde singer / songwriter. Hij toert door het land en voert zijn eenmans-folk-opera interpretatie van Homer's Odyssey uit (bijna 300 uitvoeringen in bijna 40 Amerikaanse staten en Canada) en bracht jarenlang muziek uit onder de naam Paper Arrows.

In 2015 bracht hij zijn eerste solo-record, Record of Life, uit voor een breed hoorspel op de universiteit en positieve pers, en op 10 februari 2017 bracht hij een vervolg uit op Record of Life, getiteld Record of Loss. Op 29 september 2017 bracht hij een derde deel uit van de serie Record of Love, evenals een limited edition dubbel vinyl nummer van alle drie "Record of" releases. In de herfst van 2019 verschijnt een nieuwe solo-release, simpelweg getiteld "Paper Arrows".

Dit nieuwe album "Paper Arrows" is geïnspireerd op de indie-popband Chicago die hij in 2008 heeft opgericht, Paper Arrows. Het album bestaat uit 16 nummers: 10 nummers die hij eerder heeft opgenomen en uitgebracht onder de naam Paper Arrows (met een roterende groep muzikanten), en 6 zijn nieuwe nummers die hij nooit heeft opgenomen en uitgebracht.

Op Paper Arrows heeft Goodkin de muziek teruggebracht tot zijn stem en twee instrumenten die hij afwisselend gebruikt: een Gibson-akoestische gitaar uit 1962 en een Mule Resonator-gitaar (# 430). Hij werd erg beïnvloed door het luisteren naar de alternatieve takes van Blood on the Tracks die veel single live in de studio-opnames bevatten van alleen Dylan die speelt en zingt.
 
De zelf geproduceerde, Paper Arrows werd opgenomen en gemastered door Shane Hendrickson en werd gevolgd in Chicago in een kleine studioruimte in Humboldt Park, Sync Studios. Het openingsnummer 'Tell the Kids' is een nummer van Paper Arrows uit 2012 (Days of Getting By). Een lied over de scheiding van Goodkin. Het album gaat vervolgens naar een nieuw nummer, "Every Light is a Fire". "Look Alive" is een ander nummer van Paper Arrows (Look Alive 2008), maar het arrangement verschilt enorm van de PA-versie.
 
"Something Worth Fighting For" is een nieuw nummer in 6/8 en is de lyrische conclusie van de reeks van de plaat. "De teksten," Kwam door twijfel en pijn om lief te hebben en iets waard te maken om voor te vechten "zoals in de muziek op deze plaat," legt Goodkin uit.
 
Goodkin is bereid om te schrijven over dingen die anderen niet zo gemakkelijk vinden en ziet mogelijkheden voor materiaal op vreemde plaatsen. Dit laat mensen aannemen dat hij een donker persoon is. "Ik ben het niet," zei hij, "ik haal het allemaal uit de muziek en ik kan over het algemeen positief zijn in het leven." muziek zal je geruststellen dat je niet alleen bent.

tracks:

01 Tell The Kids
02 Every Light Is A Fire
03 Look Alive
04 Things We Would Rather Loose
05 Lonesome Sound
06 Once And For All
07 Ressurection
08 The Counting Song
09 One Hundred Songs
10 Why We Work
11 Light Out
12 Almost Gone
13 Lightning
14 December Static
15 Watching The Time
16 Something Worth Fighting For