© Rootsville.eu

Joe Louis Walker (US)
tiltle: Viva Las Vegas Live
music: Blues
release date:2019
label: Cleopatra Blues
info artist: Joe Louis Walker

© Rootsville 2019

 

Het is ondertussen niet meer te tellen hoeveel albums JLW ondertussen heft uitgebracht. In deze laatste telg stormt hij samen met zijn band door 10 rooktracks live in concert in het Boulder Station Casino in Las Vegas, Nevada.

Joe Louis Walker, een Blues Hall of Fame inductee en viervoudig winnaar van de Blues Music Award, viert een carrière die meer dan een halve eeuw duurt. Hij is een echte krachtpatser, een gitaarvirtuoos, een unieke zanger en een productieve songwriter. Dit kan je allemaal horen in dit laatste album.

De openingstrack ‘I’m Not Messin’ Around’ is een echte Chicagoblues en start met een geweldige piano intro. Diezelfde piano wind je terug in ‘Young Girls Blues’ wat wordt gevolgd door een zeer lang uitgesponnen versie van ‘Sugar Mama’, waar behalve jet uitstekende gitaar werk van Walker ook een prominente plaats is weggeglegd voor een snerpende harmonica.

‘Do You Love Me’ zoekt dan weer de grens op met de blues rock en ‘In The Morning’ bewandelt de paden van de soul. Joe Louis Walker, verkent een beetje alle gebieden op deze schijf, zo heb je nog het gospelachtige ‘Soldier For Jezus’, en het funky soms naar jazz ruikende ‘You Don’t Love me Girl’.

In mijn ogen geen enkel slecht nummer op deze plaat die ons naar het einde toe nog een stevige ‘Too Drunk To Drive Drunk’ aanbiedt en een schitterende afsluiter met boogie klanken ‘Like It This Way’. Hier wordt de band voorgesteld en mogen de bandleden zich nog eens laten gaan en onthou ik hier het basrifje. Knappe schijf is dit weer. In mei wordt trouwens dit concert uitgebracht als film door Cleopatra Entertainment. (Marcel)

tracks:

01 I'm Not Messin' Around (Live)
02 Young Girls Blues (Live)
03 Sugar Mama (Live)
04 Do You Love Me? (Live)
05 In the Morning (Live)
06 Soldier for Jesus (Live)
07 You Don't Love Me Girl (Live)
08 Black & Blue (Live)
09 Too Drunk to Drive Drunk (Live)
10 Like It This Way (Live)

musicians:

Joe Louis Walker: gitaar en vocals
Bruce Bears: piano en Hammond
Lenny Bradford: bas en vocals
Dorian Randolph: drums en vocals