© Rootsville.eu

John Blakeley & Jeff Larson
tiltle: Yesterday's Dream
music: Poprock
release date: 2019
label: NCompass Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: John Blakeley - Jeff Larson

© Rootsville 2019


Een meer dan geslaagde samenwerking tussen de Californische surfwizzard en gitarist John Blakeley en de eveneens uit de eveneens uit de "Gold State" afkomstige singer-songwriter Jeff Larson. Een samenwerking die resulteerde in het album "Yesterday's Dream", een plaat waarop ze beiden het materiaal leverden voor 10 prachtige en meeslepende songs. Zes van de nummers zijn van de hand van Jeff Larson en eentje werd gecomponeerd door John Blakeley. Voor de drie resterende nummers gingen Jeff en John een co-writingschap aan.

We kennen John Blakeley als medeoprichter van "The Sandals" maar bleef als gitarist verder eerder ondergewaardeerd. De sound van onder meer een Dick Dale is bij John nooit niet ver weg. John begon met gitaarspelen in 1959 en speelde samen met "The Sandals" de sountrack voor Bruce Brown's "The Endless Summer" in 1966.

Ook bij Jeff Larson is de surfsound nooit ver weg en leverde de laatste jaren albums af als "The World Over" (2012) en "Close Circle" (2014). Met Jeffrey Foskett bracht hij vorig jaar nog het album "Elua Aloha" uit en zijn "Watercolor Sky" dateert al van 1998.

Met deze samenwerking krijgen we een schitterende terugkeer naar een "golden era". Het poppy geëngageerde album opent met " Renaissance Man" waarbij de fragiele stemintonatie van Jeff mooi in de schijnwerpers wordt gezet. De mandoline is op dit album meer dan aanwezig zoals ook op het instrumentale "Day Trip" waar de surf achterfond naar voren treed. Van ballads als "Goes Without Saying" tot het met country geïnfiltreerde "Two Hours", je raakt bij het beluisteren van deze "Yesterday's Dream" zelden of nooit de weg kwijt. Een bijzonder vruchtbare samenwerking tussen deze twee Californische muzikanten.

tracks:

01 Renaissance Man (Jeff Larson)
02 Goes Without Saying (John Blakeley)
03 Two Hours (Jeff Larson)
04 Always The Mystery (Jeff Larson)
05 Day Trip (Instrumental) (John Blakeley)
06 Yesterday's Dream (John Blakeley)
07 Star Filled Sky (Jeff Larson)
08 A Coastal Moon (Jeff Larson)
09 High Strung (John Blakeley & Jeff Larson)
10 The Calamar Trees (Jeff Larson)