© Rootsville.eu

John Blek (Irl)
tiltle: Thistle & Thorn
music: Singer-songwriter - Folk
release date: february 01, 2019
label: WARR
info artist: John Blek
bookings: Salmon Bookings (Jan Muylaert)

© Rootsville 2019


John Blek is een Ierse singer-songwriter bekend uit het Folk milieu die gekend is om zijn mooie en bijzonder breekbare nummers. Songs die gekenmerkt zijn door poëtische teksten. John is ook bekend met zijn band als "John Blek & The Rats" maar kende als solo artiest zijn doorbraak in 2017 met het album "Catharsis Vol.1".

Deze opvolger met als titel "Thistle & Thorn" kwam er niet zo maar en is het gevolg van een lang verblijf in het ziekenhuis wegens een mysterieuze ziekte. De meeste van de nummers uit deze "Thistle & Thorn" werden ook geschreven tijdens zijn ziekte en noodgedwongen opname in het ziekenhuis. Het album is reeds zijn solo-album en werd opgenomen zowel in de UK als de US. Het is ook op de "International Folk Music Awards 2018 dat zijn nummer "Salt in the Water" werd genomineerd voor "Song of the Year".

Het werd een 10 nummers tellend album met heel veel gevoel gebracht in zijn gekende intimiteit. Met opener "The Blackwater" staat het vast dat John Blek hiermee hoge toppen zal scheren in de Folk scène. Een gevoel van zuiderse vrijheid neemt het van je over bij het beluisteren van dit album . Tijdens het volledige album is de akoestische gitaar de vaste metgezel van John Blek waardoor zijn fingerpickin' nog eens extra in de spotlights komt te staan. Een album dat ook gekenmerkt is door verschillende texturen en stemmingen in uiterst verfijnde en gevoelige arrangementen.

Met nummers als "The Blackwater" en "Lily in the Garden" brengt John Blek met deze "Thistle & Thorn" een ware ode aan onze natuur net op het moment dat de mond vol is van klimaatverandering. John Blek is op doorreis in België tijdens de maand juni met o.a. op 4 juni een passage in de Missy Sippy te Gent.

tracks:

  1. The Blackwater
  2. Colours Rising
  3. North Star Lady
  4. The Body
  5. Rise Up
  6. If I
  7. Lily in the Garden
  8. Hannah
  9. Forever in Your Likeness
  10. All the Night

musicians:

John Blek
Brian Casey
Joan Shelley
Nathan Salzburg
David Ryan
Anthony Fossoluzza
Dolcie Ross Keogh
Leo Miklody