© Rootsville.eu

John Blues Boyd (US)
tiltle: Trough My Eyes
music: Blues
release date: 2019
label: Gulf Coast
Records
info artist: John Blues Boyd

© Rootsville 2019

 

John Blues Boyd, geboren in Greenwood, Mississippi in 1945, plukte op zevenjarige leeftijd katoen op het veld. Op achttienjarige leeftijd werd hij door racistische troepen de stad uitgejaagd omdat hij op zestienjarige leeftijd lid werd van Martin Luther King's Freedom March.

Het waren de producenten Kid Andersen en Guy Hale duidelijk dat deze plaat over zijn leven moest gaan. Een leven dat getuige is geweest van de strijd en onderdrukking van Afro-Amerikanen door de donkere dagen van Jim Crow. De moorden op velen waaronder Dr. King, Malcolm X en John F Kennedy. John overwon dit alles en trouwde en maakte een goed leven voor zichzelf en zijn lieve vrouw Dona Mae in Californië.

De nummers die Kid, John en Guy hebben geschreven voor "What My Eyes Have Seen ..." zijn momentopnamen van een levenscamera. Belangrijke momenten in een lang leven, hebben goed geleefd en John heeft ze bewoond met zijn lichaam en zijn ziel. Deze plaat is niet alleen het verhaal van John Blues Boyd, maar is een bewijs van de strijd en bijdrage van de Afro-Amerikaanse bevolking die zoveel heeft bijgedragen om Amerika geweldig te maken. Het waarschuwt ook voor wat er gebeurt als racisme en ongelijkheid een stem mogen hebben in de samenleving. God weet hoe actueel dit daar momenteel is.

Mike Zito en Guy Hale, mede-oprichters van Gulf Coast Records zijn zo trots om dit album op hun label te hebben en hebben het voorrecht om samen te werken met twee reuzen van de Blues ... John Blues Boyd en Kid Andersen.

tracks:

01. In My Blood
02. My Memory, Pt. 1
03. What My Eyes Have Seen
04. I Heard The Blues Somewhere
05. On The Run
06. Her Name Was Dona Mae
07. My Memory, Pt. 3
08. Why Did You Take That Shot
09. My Memory, Pt. 4
10. Oh California!
11. That Singing Roofer
12. Forty Nine Years
13. I Got To Leave My Mark
14. My Memory Takes Me There