© Rootsville.eu

John Boutté (US)
tiltle: A "Well Tempered" Boutté
music: Jazz
release date: march 31, 2019
label:
Bouttteworks
info artist: John Boutté

© Rootsville 2019


John Boutté aka "The Voice of New Orleans" laat met deze "A Well Tempered Boutté" nog eens van zich horen. Zijn vorige album "All About Everything" dateerde als sinds 2012. Albums waarop de jazzmaster in John terug de boven hand haalde dit in tegenstelling tot zijn "Good Neighbour" uit 2008.

Geboren en getogen in New Orleans met ‘Jazz vibes’ in zich dan kan het niet anders of je toekomst ligt in de muziek. John Boutté speelde op school trompet en coronet en met het bespelen van deze twee instrumenten was hij tijdens zijn schooljaren voorbestemd om in de ‘High School Brass Band’ op te treden waardoor John ook leerde hij ook zingen en belande zo ook als straatzanger wat in New Orleans als een volwaardige job wordt bestempeld. John Boutté werd ook bevriend met jazzartiesten als Paul Babarin, Louis "Big Eye" Nelson en Danny Barker. Deze drie werden zijn mentors voor het verdere verloop van zijn carrière. Reeds vroeg kreeg John het etiket als ‘New Orleans Jazz Stylist’  op zich gekleefd en het was zijn zuster Lilian die John introduceerde aan mensen als Dr. John en Allen Toussaint.

Op deze "A Well Tempered Boutté" vinden we 13 nummers terug waarbij er sommigen als standard in jazz en blues werden verheven. We hebben het hier uiteraard over "La Vie En Rose" dat we uiteraard kennen van de chanssoniere Edith Piaf maar ook met opener "Nevertheless I'm in Love with You" van Harry Ruby uit 1931.

Eddie DeLange en Louis Alter schreven in 1947 "Do You Know What it Means to Miss New Orleans" wat uitgroeide tot het bijna volkslied van "The Big Easy". Voor de blues grijpen we terug naar "Little Red Rooster " en Peter Green's "I Need Your Love so Bad". Als je daarbij nog kan luisteren naar "Fly Me to the Moon" en "The Very Thought of You" begrijp je dat we hier een hoogstaand jazz album aan het beluisteren zijn.

tracks:

 1. Nevertheless I’m in Love with You
 2. Welcome Table
 3. Do You Know What it Means to Miss New Orleans
 4. My Indian Red
 5. All the Things You Are
 6. La Vie en Rose
 7. Little Red Rooster
 8. Let Them Talk
 9. Must Be Right, Can’t Be Wrong
 10. Nature Boy
 11. I Need Your Love so Bad
 12. Fly Me to the Moon
 13. The Very Thought of You

musicians:

John Boutté – vocals
Christopher Todd Duke – electric guitar
Nobumasa Ozaki – bass
Oscar Rossignoli – piano