© Rootsville.eu

John Cee Stannard (UK)
tiltle: Moving On
music: Blues
release date: may 24, 2019
label: Castiron Recordings
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: John Cee Standard

© Rootsville 2019


Het moet al vreemd lopen wanneer je in een jaar geen nieuw werk komt te horen van John Cee Stannard en toch was dit vorig jaar het geval. In 2017 bracht hij met zijn begeleidingsband "Blues Horizon" nog het album "To The River" (album report) uit. Al meer dan 50 jaar is deze John Cee Stannard een uitstekend songwriter te noemen en ook op dit laatste album "Moving On" zijn zo goed als alle nummers van zijn hand. Nog voor zijn eerste solo project en album op de markt kwam speelde hij in een folk band en van daaruit naar deze country-blues is uiteraard maar een kleine stap. Naast zijn talenten als singer-songwriter bezit deze John Cee ook nog de skills als auteur want het boek ‘The Grippenham Tales’ is ook van zijn hand. Van de 11 tracks op dit album zijn enkel "Tougher Than Tough" van Jimmy Witherspoon en Julia Titus' "Someone is Knocking" geleende nummers.

Het is opmerkelijk dat we deze "John Cee Stannard & Blues Horizon" niet op onze affiches zien prijken want de blues die deze Britten brengen is op en top Amerikaans te noemen. Neem bijvoorbeeld het NOLA gospelbluesje "Someone is Knocking" van zijn landgenote Julia Titus aka Ma Bessie die bekend staat voor haar "Bessie Smith Tribute". Het album werd opgenomen met zijn "Blues Horizon" aka Mike Baker en Howard Birchmore, dit aangevuld met een ganse resum uitstekende en getalenteerde studio muzikanten.

Ook al krijgen we hier een ganse bezetting te horen toch leunt ook dit album weer dicht aan bij de heerlijke akoestische country blues aarvan we John Cee Stannard kennen zoals op "Evenin' Sun". Met het nummer "Call Of Duty" neemt hij ons ook weer mee naar het zuiden met een eentje waarbij Americana en Tex Mex invloeden zijn in verwerkt, alsof een Doug Sahm terug onder ons is. Gans het album werd opgenomen om een zoveel mogelijk onbedwongen sfeer van ons bezit te nemen.

Heerlijke blues zoals je hem nog maar zelden krijgt te horen. Met ook twee nummers waarbij de muze wrd gehaald uit zijn geboortestad Reading. "Seventeen" is een eerbetoon aan de legendarische busroute die trams, trollys en vervolgens bussen heeft gezien, en "'Cemetery Junction" verwijst naar dit belangrijke kruispunt aan de oostkant van de stad.

tracks:

01 Cemetery Junction
02 Do Right To Me
03 Price Your Sin
04 Somoene is Knocking
05 Evenin' Sun
06 Call Of Duty
07 Someone Told Me
08 Seventeen
09 Something That You Do To Me
10 Tougher Than Tough
11 You Took Me By Suprise