© Rootsville.eu

John Clifton (US)
tiltle: In The Middle Of Nowhere
music: Blues
release date: april 19, 2019
label: Rip Cat Records
info artist:
John Clifton
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Het gonsde al een tijdje in de wandelgangen dat er een nieuw album van John Clifton zat aan te komen. Op 19 april is dit een feit en zal bij "Rip Cat Records" deze "In The Middle Of Nowhere" worden uitgegeven. John Clifton wandelt al een tijd op eigen benen en bracht al wel enkele solo albums uit en zo verscheen er vorig jaar op hetzelfde label nog het album "Nightlife" (album report).

Ook al verkoos John na het afhaken van zijn broer Bill Clinton bij de "Mofo Party Band" solo verder te gaan, toch zal hij voor eeuwig en altijd ook geassocieerd worden met die band. Op het album vinden we vijf nieuwe originals terug en zes covers van onder meer Lightnin' Slim en Merle Haggard en opent met opent met het stompin' bluesje "I'm Leaving You Baby" van Louisiana bluesman Lightnin' Slim.

Met of zonder de "MOFO" band, de sound van John blijft steeds even opwekkend en meeslepend te noemen, zoals te horen op de titeltrack "In The Middle Of Nowhere". De nummers hebben allen zijn typische Calfornische bluesstijl. Het instrumentale "Cool Spot In Hell" heeft een jazzy ondertoon en hierop krijgen we John te horen op de diatonische bluesharp met aan de piano Bartek Szopinski waarvan we de volgende dagen ook nieuw werk zullen beschrijven.

Een country bluesje krijgen we met "Poor Boy" met als intro een wel heel gekend harprifje van Little Walter. Shuffle time dan met het West-Coast aanvoelende "Keep It Clean". Op "Four Years ago" lijkt het erop of we belanden hier way in the deep south met deze beklijvende howlin' blues. "So Tired I Could Cry" is een schoolvoorbeeld van een slowbluesje waarbij in een barrelhouse lijkt terecht te komen. Meer uptempo is het honky tonk bluesje "Honky Tonk Night Time Man" en moeten we ook helaas het droevige nieuws melden dat de eerstvolgende maanden er enkel in de US zal worden opgetreden. :-(

tracks:

01 I’m Leaving You Baby
02 In the Middle of Nowhere
03 If it Ain’t Me Baby
04 Cool Spot in Hell
05 Poor Boy
06 Keep it Clean
07 Junkie Woman Blues
08 Four Years Ago
09 Ain’t Spending No More Money
10 So Tired I Could Cry
11 Honky Tonk Night Time Man

musicians:

John Clifton: Vocals, Harp, Guitar
Scott Abeyta: Guitar
Jake Finney: Bass
Edward Fritz: Drums, Percussion
Bartek Szopinski: Piano
John Shafer: Tamborine, Cowbell