© Rootsville.eu

John Harp (Bra)
tiltle: How Can I Lose What I Never Had
music: Harmonica Blues
release date: 2019
label: Independent
info artist:
John Harp

© Rootsville 2019


John Harp is de artiestennaam van João da Gaita. Deze werd geboren in Ribeirão Preto in het binnenland van São Paulo en begon zich op 11-jarige leeftijd te interesseren voor muziek. Hij speelde met de gegevens van zijn stiefvader. Op de leeftijd van 14 werd hij beïnvloed door een goede vriend om naar blues te luisteren sinds zijn passie voor hetzelfde alleen maar toenam. Hij speelde in kleine clubs en festivals en zijnw erk is vooral beïnvloed door de grootmeesters van de bluesharmonica.

John woonde 11 maanden in de bergen in het noorden van Californië, enkel vergezeld van zijn onafscheidelijke harmonicas. Hij speelde en oefende totdat hij de gerenommeerde West Coast blues-producer Christoffer "Kid" Anderson ontmoette. Mt Kid bracht hij zijn eerste album uit, "How Can Iose What I Never Had" . Op deze schijf wordt hij begeleid door Begeleid door Kid Andersen, Robby Yamilov en Alexander Pettersen.

De plaat is zeer uitgebalanceerd en klinkt niet echt als een harmonica album maar wel als een echte bluesplaat. Je hoort zowel harmonica, gitaarsolo’s als piano, in John harp’s keuken wordt alles bereid van klassiek naar modern. Te beginnen biuj de openingstrack van de hand van PeeWee Crayton ‘Running Wild’ en met dit nummer wordt de toon gezet voor de volgende 7 nummers die allen van een hoog niveau zijn  zoals de singel ‘Miracle’ en de titelsong ‘How Can I Lose What I Never Had’. Well folks, even Brazilians can play a good blues !! (Marcel)

tracks:

01. Running Wild
02. Call It Blues (Feat. Rodrigo Eberienos)
03. How Can I Lose What I Never Had
04. Please Leave Me Alone
05. If the Sun Denies to Shine
06. California Girl
07. Pothead Woman
08. Miracle

musicians:

John Harp
Kid Andersen
Robby Yamilov
Alexander Pettersen