© Rootsville.eu

Jordan Pettay (US)
tiltle: Strange Fruit
music: Jazz
release date: february 15, 2019
label: Outside in Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Jordan Pettay

© Rootsville 2019


Volbrachte saxofonist en componist Jordan Pettay is trots haar aankomst aan te kondigen met de release van First Fruit op 15 februari, op het platenlabel Outside In Music van de bekroonde trombonist en componist Nick Finzer. Gecoproduceerd door Christian Sands, die ook zijn talenten op piano en rhodes leent, wordt First Fruit gepresenteerd door een geweldige line-up met Luke Sellick op bas en Jimmy Macbride op drums. Onmiddellijk herkenbaar aan haar verfijnde en spirituele geluid, werkt Jordan Pettay samen met dit gewaardeerde kwartet om u First Fruit te brengen; Een muzikale versmelting van het leven, het geloof en de artistieke invloeden van de Juilliard-afstudeerder, die zich uitstrekken over jazz, gospel en R & B. Met de thematische focus van dankbaarheid en liefde, wil First Fruit de luisteraars verheffen en een atmosfeer creëren voor hen om contact te maken met God en zijn aanwezigheid te ervaren.

Op haar debuutalbum heeft, de in New York City gevestigde saxofonist en componist, zorgvuldig negen nummers geselecteerd, gearrangeerd en opgenomen, die variëren van klassieke hymnen tot gospelsongs tot originele composities, die allemaal een gemeenschappelijk doel hebben om een spirituele connectie met elkaar op te roepen. Op persoonlijk niveau is dit album het antwoord van Pettay op Gods roeping.

Jordan Pettay groeide op in Ft. Worth, Texas, Jordan putte al vroeg inspiratie uit de klassieke jazzopnames van Charlie Parker en Duke Ellington, evenals de gospelmuziek waarin ze was ondergedompeld. Ze wilden de muzikale diepgang van de jazzmeesters bereiken met behoud van het rauwe en heilige gevoel van de kerk, Pettay slaagt erin om al haar invloeden van jazz tot evangelie te laten zien aan R & B op First Fruit. Het album begint met "Whatever Happens", een originele melodie die de waardering van de saxofonist voor jazzster Wayne Shorter laat zien. Herinnerend aan Shorters 'Speak No Evil', wordt 'Whatever Happens' geopend door de ritmesectie, die schijnt over een statische melodie gespeeld door de hoorns. De contrasterende brug heeft een harde melodie en een samengesteld ritme voordat de track terugkeert naar de opening.

Het album bevat een reeks hymnes en gospelsongs, waaronder "I Am Thine O Lord", "I Surrender All' en 'Are You Washed in the Blood?'. Elk met het sterke geloof van Pettay. Het vierde nummer, "You Make Me Feel Brand New", oorspronkelijk gecomponeerd door R & B-groep The Stylistics, levert een boodschap van een liefde die ons verankert, ondersteunt, vormgeeft en ons nieuwe hoop en betekenis geeft. Terwijl "For Wayne" een originele track is gebaseerd op de akkoordwisselingen van "502 Blues" van Jimmy Rowles, die Wayne Shorter opnam op zijn album Adam's Apple, brengt Pettay's "Straight Street" hulde aan een andere jazzinvloed van de saxofonist: John Coltrane.

tracks:

01. Whatever Happens
02. I Am Thin O Lord
03. First Fruit
04. You Make Me Feel Brand New
05. For Wayne
06. Straight Street
07. I Exalt Thee
08. I Surrender All
09. Are You Washed In The Blood

musicians:

Jordan Pattey: saxophone
Christian Sands: piano, Rhodes
Luke Sellick: bass
Jimmy Macbride: drums