© Rootsville.eu

Jordi Baizan (US)
tiltle: Free and Fine
music: singer-songwriter
release date: 2019
label: Berkalin Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Jordi Baizan

© Rootsville 2019


Voor deze "Free and Fine" van Texas native singer-songwriter Jordi Baizan is het na het in 2017 uitgebrachte "Like The First Time" meer dan een bevestiging. Zijn unieke en warme stem en zijn verhalen trekken je vanaf het begin aan, meteen wachtend op het volgende nummer. Zijn songwriting heeft hem erkenning opgeleverd van verschillende prestigieuze songwriting-wedstrijden, waaronder de Grassy Hill Kerrville New Folk Songwriting Competition, de Songwriter Serenade Competition en de Singer / Songwriter Competition in South Florida Folk Festival.

Voor dit nieuwe album schreef Jori Baizan 11 nummers, al dan niet in co-writing. Zo schreef hij opener "Between The Sun and The Moon" samen met Terrie Klein en Todd Withers. Een nummer dat mede door de prachtige harmony zang van Jaimee Harris meteen de lat hoog legt. Opgenomen in de "Jumping Dog Studio" in Austin TX is het album gevulg met hoogstaande en verfijnde American om het maar onder een algemene noemer onder te brengen. De kwaliteit druipt er zo van af.

Een instrumentarium als een B3, Wurlitzer, fiddle en lapsteel zijn aanwezig waardoor het meer dan aangenaam luisteren is naar nummers als het opwekkende "Pictures on the Wall" of een mooie ballad als "Winter's Come". "Free and Fine" is een album om onmiddellijk verliefd op te worden , een album dat je meeneemt naar nostalgische momenten maar ook met dansbare moves als op "Tears ans Mascara". Klasse!

tracks:

01 Between The Sun and The Moon
02 Could Have Been Us
03 Pictures on the Wall
04 Desert Line
05 Winter's Come
06 Footsteps on the Ceiling
07 Let's Have Seconds
08 Wiskey With Water
09 Time To Leave The Neighborhood
10 Tears ans Mascara
11 Heroes All Around