© Rootsville.eu

Jude Johnstone (US)
tiltle: Living Room
music: Singer-songwriter
release date: 2019
label: BoJak Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Jude Johnstone

© Rootsville 2019


Jude Johnstone, geboren in Bar Harbor, Maine, begon op ongeveer 8-jarige leeftijd liedjes te schrijven. Ze was amper nog een tiener toen ze door toedoen van Clarence Clemons in contact werd gebracht met producer Cuck Plotking van 'The Boss'. Na enige tijd onder zijn vleugels in New York en New Jersey te hebben doorgebracht, verhuisde ze naar Los Angeles, waar haar liedjes snel werden gezocht door andere artiesten. Van bij haar eerste nummers werd niet zozeer de klemtoon gelegd op de muziek maar haar teksten wisten iedereen te beroeren.

Ze is gecoverd door Bonnie Raitt, Emmylou Harris, Bette Midler, Johnny Cash, Stevie Nicks, Mary Black, Jennifer Warnes, Trisha Yearwood en meer, waaronder een nummer 1 voor het debuutalbum van Yearwood genaamd "The Woman Before Me". Haar liedjes verscheen vervolgens op 8 andere CD's van Yearwood. Ze schreef ook het titelnummer op Johnny Cash's 1997 Grammy winnende album "Unchained". Jude heeft shows geopend voor Jackson Browne, Emmylou Harris, Bonnie Raitt, Richard Thompson, Shawn Colvin en Chris Hillman om er een paar te noemen, en tourde door Europa onder haar eigen naam meerdere keren. Ze keert terug naar Noord-Ierland en Londen om de release van "Living Room" in november te vieren.

Jude Johnstone is een stap verder gegaan in de richting van intimiteit op haar nieuwste album voor BoJak Records. Zij en producent Michael Hanson namen het album op zonder isolatie, zonder franje, in haar huis in East Nashville, Tennessee. Het resultaat is een reserve en pijnlijk eerlijke set van tien nummers, toepasselijk getiteld 'Living Room'.

tracks:

01. Is There Nothing
02. My Heart Belongs To You
03. That's What You Don't Know
04. All I Ever Do
05. One Good Reason
06. Serenita
07. I Guess It's Gonna Be This Way
08. Seasons Of Time
09 So Easy To Forget
10 Paradise