© Rootsville.eu

Julian Taylor Band (Can)
tiltle: Avalanche
music: Soul, Funk
release date: 2019
label/distribution: Howling Turtle/Gypsy Soul Records
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Julian Taylor Band

© Rootsville 2018


Soul en Funk zijn de ingrediënten van het nieuwe album van de "Julian Taylor Band". Na de breuk in 2007 van "Staggered Crossing" koos deze Canadese singer-songwriter voor een solo carrière. Zijn nummers bleven evenwel actueel in TV series als Degrassi: The Next Generation, Elementary en Haven. Voortaan geeft Julian Taylor de voorkeur aan deze "Julian Taylor Band" en verschijnt er nu zijn nieuwe album "Avalanche".

Het betreft hier een album met 8 nummers waarbij zijn Afrikaanse en Mohawk achtergrond zich komen te manifesteren. Een album met een nodige diversiteit zoals het lichtjes met reggea geïnfecteerde "Take What You Need". Opener is het funky "'Time". Tayor gaat ook geen onderwerpen uit de weg, zoals op "Learn To Love" een nummer dat gaat over het verlies van vrienden in wat we noemen "zinloos geweld".

Wanneer je als minderheid vandaag de dag aanvoelt nergens thuis te horen kan je jezelf misschien vinden in "The Lights Go Dim". De diverse muzikale achtergronden van zijn roots maken uiteraard vandaag de dag ook deel uit van zijn authenticiteit . Na "Tech Noir" (2014) en "Desert Star" uit 2016 is deze "Avalanche" het derde album als de "Julian Taylor Band" en wil hij daarmee streven naar consistentie met een focus op "grooves".

Na een veelzijdige carrière in de muziekindustrie met als hoogtepunt een grote hit in 2001 met "Staggered Crossing" komt hij nu met deze "Avalanche" op een nieuwe crossroad te staan in zijn leven.

tracks:

01 Time
02 Take What You Need
03 Back Again
04 Avalanche
05 Sweeter
06 Learn To Love
07 Gone
08 Never Get The Lights Go Dim