© Rootsville.eu

Justine Vandergrift (Can)
tiltle: Stay
music: Americana - Singer-songwriter
release date: february 06, 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Justine Vandergrift

© Rootsville 2019


Met Nederlandse roots is deze Justine Vandergrift wonende in het Canadese Calgary. Ze groeide op met de hymnes en folk uit de regio centraal Alberta en zo weerspiegelt haar muziek de regio die ze door het samenbrengen van country soul en roots als haar eigen sound mag bestempelen. Deze "Stay" is reeds haar vierde album waarbij haar waardevolle geschenk is haar originele en warme stemintonatie.

Op dit 9 nummers tellende album krijgt ze op "Oh Sister" de medewerking van Joey Landreth die we uiteraard ook kennen van "The Bros Landreth". Iemand die van bij het begin fan is van deze Justine Vandergrift. Het album werd opgenomen inde "OCL Studios" in haar thuisbasis Calgary met aan haar zijde een keur van muzikanten.

Het album opent met de titeltrack "Stay" en vanaf dan gaat het steeds cresendo. Op "Anymore" krijgen we een geëmotioneerde Justine te horen met aan haar zijde een weergaloze Jay Smith op de pedel steel. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete nummer en met "Crazy Enough" is dit het mijne. Een onvervalste tearjerker die hier perfect zou passen bij onze charme zanger Guido Belcanto. Ontroerend mooi!

Met als ritme sectie Corbett Frasz en Chris Byrne komen ook de gitaristen Russel Broom en Brady Enslen ruim hun moment de gloire op deze "Stay". Een album met 9 authentieke nummer waarbij de warmte er zo vanaf straalt, het zal dan wel te maken hebben met deze romantische ziel. Zeker al een paar weken in Nederland te bewonderen in 2020.

tracks:

01 Stay
02 American Dream
03 Anymore
04 Crazy Enough
05 You Need Time
06 Under Your Shell
07 Oh, Sister
08 Hold Your Head High
09 You're Already There

musicans:

Justine Vandergrift
Russel Broom
Joey Landreth
Brady Enslen
Mitch Jay
Corbettt Franz
Chris Byrne
Brendan Waters
Jenie Thai