© Rootsville.eu

Katrina Pejak (RS)
tiltle: Roads That Cross
music: Blues
release date: february 15, 2019
label: Ruf Records
info artists: Katrina Pejak

© Rootsville 2019


Het getuigt zeker en vast van moed wanneer de jonge uit Belgrado afkomstigekatrina Pejak haar thuisland Servië omruilde voor een plaatsje in Texas. Het is de "Marz Studio" dat ze haar nieuwe album "Roads That Cross" kwam op te nemen en op 15 februari wordt uitgegeven door "Ruf Records". Katrina zal tevens ook te zien zijn in de "Blues Caravan" editie 2019 met aan haar zijde Ina Forsman en Ally Venable. Drie bluesgirls on the road dus dit jaar maar helaas maar één enkel optreden in België en dan stel ik me de vraag waarom onze clubeigenaars zo klagen dat er niets nieuw is onder de zon.

Met de "blues" kwam Katrina in aanraking mede door de platencollectie van haar vader, een klasieke pianovirtuoos die ook dweepte met Tom Waits, Bessie Smith, Van Morrison en Otis Spann. Toen ze in haar late tienerjaren het bluescircuit trof, verspreidde dit als een lopend vuurtje over Katarina's house-rockende muzikaliteit en rokerige vocal in de Servische hoofdstad. Maar ze had grotere plannen. In 2011 volgde Katarina de oproep naar de geboorteplaats van de Amerikaanse roots en won een studiebeurs aan het befaamde Berklee College of Music. Haar vorig uitgebrachte albums zijn" Perfume & Luck" (2010), "First Hand Stories" (2012) en "Old New Borrowed And Blues" (2016). Ze speelde al aan de zijde van Mike Zito, Anson Funderburgh, Mark Hummel en haar landgenote Ana Popovic.

Nu ze is gevestig in Nashville is ook deze "Roads That Cross" daar opgenomen en kon ze rekenen op steun van gitariste Laura Chavez en op "Moonlight Rider" ook op Mike Zito. It's one great "Ruf" family. Geen door merg en been snijdende gitaarrifjes maar uiterst bedwongen en knappe blues met een stem die je meteen aan de je speakers komt te kluisteren. Van het met voodoo en retro sound gespeende "Nature Of My Blues " tot het adembenemende slowbluesje "Old Pain", met deze Katrina Pejak leren we weerom een nieuwe "madam kennen met een zeer aangename klankleur en verteerbare blues.

Daar waar veel van de 11 nummers op deze "Roads That Cross" gaan over afscheid wil Katrina dit album toch aangrijpen als een nieuwe start. Shiver 'n shake met de swampy bluesje "Moonlight Rider", eentje dat doordrongen is van slide, of geniet van het rockende "Chasing Summer" of van het lowdown bluesje "Trutle Blues". Zelfs met een vleugje zwoele rumba komt ze aanzetten op "She's Coming After You ". Wow, Katrina Pejak, een nieuwe ster aan het blues-firmament!!!

tracks CD:

01 Nature Of My Blues
02 Sex Kills
03 Cool Drifter
04 Moonlight Rider
05 Old Pain
06 Chasing Summer
07 Turtle Blues
08 Down With Me
09 She's Coming After You
10 Roads That Cross
11 The Harder You Kick

musicians:

Katarina Pejak: vocals and keys
Laura Chavez: guitar, except on "The Harder You Kick"
Lonnie Trevino Jr.: bass, except on "The Harder You Kick"; backin vox on "Roads That Cross"
Damien LLanes: drums on all tracks, except on "The Harder You Kick"
Mike Zito: guitar and background vocals on "Moonlight Rider"