© Rootsville.eu

Katy Mitchell (US)
tiltle: Katy Sings The Blues
music: Blues
release date: february 09, 2019
label:
Soundside Records
info artist:
Katy Mitchell

© Rootsville 2019

 

Toen Katy Mitchell 15 was, ging ze naar de Soundside Studios van Ocracoke om haar eerste album, “Baby It’s You”, op te nemen. Haar eerste opname werd een fantastisch album met nummers waarvan er velen teruggaan naar de jaren 60 en 70 ("The Letter", "Big Yellow Taxi", "Ode to Billie Jo" en "The Times They Are a Changin”). Het was dus met hoge verwachtingen dat velen van ons ongeveer negen jaar hebben gewacht op haar volgende album dat in de week van het Ocafolk Festival, in Pittsburg  werd voorgesteld.

Het vonnis: "Katy Sings the Blues" is het lange wachten zeker waard geweest. Te beginnen met de T-Bone Walker-klassieker, 'Stormy Monday', doet haar zwoele, langzame bluesachtige stem recht aan alle nummers op het album. Zoals de albumtitel suggereert, zijn er tal van bluesklassiekers waaronder Willie Dixon's "Spoonful" en "Got My Mojo Working" van Preston Foster. Naast de geweldige zang van Katy zijn zowel de arrangementen van de songs als de uitvoeringen van de muzikanten van uitstekende kwaliteit.

Lou Castro in het bijzonder moet worden gefeliciteerd voor zijn geweldige gitaar - en voor de ritmes en leads - op dit album. Katy laat zich op deze plaat begeleiden door violist Dave Tweedie en zelfs Katy's moeder, Kitty Mitchell, is te horen op het album. Verder hebben we Michael O'Neal en Matt Mitchell op gitaar, Robbie Link speelt contrabas, Jubal Creech verzorgt de percussie en Joe Littell speelt Dobro-gitaar en mondharmonica.

Het album eindigt met "Clamrake" van Russell Newell, een lied dat Katy in de loop der jaren regelmatig heeft opgevoerd in het Deep Water Theatre . Fijne plaat van een dame met een zeer goede en aangename bluesstem die bijwijlen doet denken aan de jonge Grace Slick. (Marcel)

tracks:

  1. Stormy Monday
  2. Buck
  3. Go to Hell
  4. Richland Woman's Blues
  5. I Love the Life I Live
  6. Spoonful
  7. Messin' with the Kid
  8. I Got My Mojo Workin'
  9. Come on Around to My House
  10. Clam Rake

musicians:

Katy Mitchell
Lou Castro
Dave Tweedle
Kitty Mitchel
Michael O'Neal
Matt Mitchell
Robbie Link
Jubal Creech
Joe Littell