© Rootsville.eu

Keb'Mo' (US)
tiltle: Oklahoma
music: Blues
release date: 2019
label: Concord Records
info artist: Keb' Mo'

© Rootsville 2019

 

Bluesmuzikant Keb 'Mo' heeft vaak elementen uit andere genres in zijn muziek verwerkt en zijn nieuwe release, Oklahoma, is er een geweldig voorbeeld van. Met artiesten variërend van Rosanne Cash en Jaci Velasquez tot Robert Randolph en Taj Mahal, geeft Keb 'tien nummers van Americana met bluesinfuus. De man, die vijfentwintig jaar in de muziekbusiness viert, onthulde onlangs de verbanden tussen zijn huidige gemoedstoestand en de maatschappelijke kwesties die zijn songwriting voedden.

Met de openingstrack  "I Remember You", haalt Keb zijn national steelgitaar boven terwijl hij het verhaal vertelt van een onvergetelijke vrouw in een rode jurk die ze voor het laatst "de deur uit hebben zien lopen".

Het titelnummer, "Oklahoma," werd geïnspireerd door een allesverwoestende tornado in deze staat. De song heeft wat latino invloeden en is één van de hoogtepunten van de plaat. Een ander hoogtepunt is het vrouwelijke empowerment-lied "Put a Woman in Charge," met Rosanne Cash. Vorig jaar uitgebracht, werd het lied al snel een campagnebeeld.

"Do Throw It Away," met Taj Mahal, is een ode aan recycling, terwijl "This Is My Home," met Jaci Velasquez, het pad van immigranten van over de hele wereld traceert. "Oklahoma" besluit met een positieve noot met het duet, "Beautiful Music," met Keb's vrouw, Robbie Brooks Moore. Gesteund door een weelderig strijkersgedeelte, omhelst het koppel dit lied duidelijk over leven, doel en vooral liefde, waarbij het hart en de ziel van het album perfect worden samengevat. (Marcel)

tracks:

01. I Remember You
02. Oklahoma
03. Put A Woman In Charge (Feat. Rosanne Cash)
04. This Is My Home
05. Don’t Throw It Away
06. The Way I
07. Ridin’ On A Train
08. I Should’ve
09. Cold Outside
10. Beautiful Music (Feat. Robbie Brooks Moore)

Musicians:

Keb Mo: gitaar en zang
Marcus Finnie: drums
Jim Hoke: Keys
Robert Randolph: Steelgitaar
Andy Meftwitch: viool
Rosanne Cash: zang
Taj Mahal: gitaar en zang
Robbie Brooks Moore: zang