© Rootsville.eu

Kelly Steward (US)
tiltle: Tales and Tributes Of The Deserving And Not So
music: Singer-songwriter - Americana
release date: december 13, 2019
label: Glass Wing records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Kelly Steward

© Rootsville 2019


Voor fijne Americana staan we atlijd weer open en dus ook zo voor het nieuwe album "Tales and Tributes Of The Deserving And Not So" van Kelly Steward. Kelly Steward is een Midwestern-Amerikaanse singer-songwriter en opnamekunstenaar afkomstig uit Rockford, Illinois. Doet denken aan vrouwelijke singer-songwriters uit het midden van de jaren '70 van de Laurel Canyon, zoals Emmylou Harris, Joan Baez en Linda Ronstadt.

Kelly groeide op in de buitenwijken van Chicago, het zwarte schaap, een onafhankelijk jong meisje dat op 19-jarige leeftijd naar Los Angeles verhuisde waar ze een paar doorbracht jaar met schrijven, opnemen en uitvoeren. Na de geboorte van haar zoon keerde Kelly terug naar haar Midwest-roots en verhuisde in 2005 naar Rockford, Illinois, waar ze al snel producer en collega-muzikant Miles Nielsen ontmoette met wie ze haar eerste EP-release "Long Long Road" opnam. Na een paar jaar reizen en spelen met Miles brak ze vervolgens af om haar eigen band, "The Restless Kind", te vormen met Greg Whitson (gitaar), Scott Ford (bas) en Jesse Carmona (drums).

In 2012 bracht Kelly haar tweede EP uit "Out From Within", zelf geproduceerd met collega-muzikant Greg Whitson. Een intiemere poging dan haar eerste, de nummers zijn geworteld in de groeiende band tussen Miles en Kelly en de beproevingen en beproevingen van het vinden van liefde in onzekere tijden. Nu is er haar debuut full CD met daarop 9 originals. Een album met weerom Kelly als producer met aan haar zijde Greg Whitson.

Opener is het semi-koestische "Golden Sun" waarbij een lichte twang-sound even verfrissend is als het nummer zelf. Een ietwat autobiografisch nummer de zon achterlatend aan de West-coast. Nummers als "Mississippi Risin’" en het met country geïnfecteerde "Outlaw" zijn typerend voor de sound eigen aan Kelly Steward. Bij de nummers "Outlaw" en "Generation" ondervinden we een weemoedige toon wijzend naar het verleden. Steviger galmt dan het bijna rockende "Heartbreak Heart" uit de speakers waarna ze de draad in haar leven lijkt op te pakken met het afsluitende "No Time for Loving You". Het leven kan hard zijn voor een muzikant maar dit alles wordt vlug vergeten wanneer je zo een album in elkaar kan boksen.

tracks:

01. Golden Sun (3:36)
02. Mississippi Risin’ (2:44)
03. Outlaw (3:35)
04. Travelin’ Ghost (3:55)
05. Generation (3:57)
06. Heartbreak Heart (2:35)
07. Restless Kind (3:06)
08. Earthquake (3:28)
09. No Time for Loving You (2:53)