© Rootsville.eu

Kenner (Isr)
tiltle: 8 Ball City
music: Jazz
release date: may 23, 2019
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Eitan Kenner

© Rootsville 2019

 

De in Israël geboren toetsenist, producer en componist Kenner is verheugd de release van zijn debuutalbum "8Ball City" op 23 mei aan te kondigen. Het album werd opgenomen in Riro Muzik en Black Lodge Studio in Brooklyn, New York en in Gil Feldman's Studio in Israël. 8Ball City biedt een scala aan internationale muzikanten, waaronder drummers David Frazier Jr., Noam Israeli en Diego Joaquin Ramierz, bassist Tamir Shmerling, gitaristen Andrew Whitbeck en Nitzan Bar, saxofonisten Clay Lyons en Jonathan Greenstein en trompettist Wayne Tucker. Het album bevat ook twee gastmeesters: Jamey Haddad op percussie (Paul Simon, Yo Yo Ma, Herbie Hancock) en Tamer Pinarbasi op qanun (New York Gypsy All-stars). Dit onapologetisch speelse album integreert het soulvolle en het berekende, waarbij elementen van R & B en jazz in contact komen met de klassieke en progressieve rockinvloeden van Kenner. Dit album combineert de korreligheid van de echte wereld - de dagelijkse strijd, met de grenzeloosheid van de verbeelding.

De composities van Kenner lijken de luisteraar naar een ander vliegtuig te transporteren, wat past bij wat eerst en vooral een conceptalbum is met het doel precies dat te doen. Kenner schrijft dat 8Ball City een "fictieve stad is die zich in de menselijke psyche bevindt. De stad zelf vertegenwoordigt het naast elkaar bestaan ​​van gedachten, emoties en ideeën, vermengd op een afgelegen plek tussen de bergen. Het album nodigt de luisteraar uit om de brug te verkennen tussen de echte wereld en de wereld van de geest, waar alles en nog wat mogelijk is. "De componist breidt zijn uitnodiging uit met muziek die beelden van utopie, futurisme en oude vergeten landen oproept. Een mix van modern en fantastisch. Kenner bereikt deze prestatie door de levendige complexiteit van zijn composities en de grondige meesterlijke improvisatie die zich gedurende het hele album afspeelt

De rijke harmonische inhoud van Kenner, ongetwijfeld afkomstig van het jazzidioom, gekoppeld aan zijn contrapuntische melodische arrangementen, toont de diepe kennis van de kunstenaar van de vocabulaire van de jazz, evenals zijn talent voor klassieke compositie. Met betrekking tot zijn gebruik van melodie en tegenmelodie, zegt Kenner: "In Candyland zul je bijvoorbeeld vier hoofdmelodieën tegenkomen die synchroon tegelijk dansen, waardoor het eerste hoofdthema van het lied ontstaat. De hoofdmelodie bevindt zich aan de voorzijde, de tweede is naar links gepand, de derde naar rechts en de vierde is onderaan, gespeeld door de bas. Alle vier melodieën zijn tegelijkertijd groovy en cerebraal. "Kenner maakt gebruik van analoge instrumenten zoals een Steinway-piano, een Fender Rhodes, een Hohner Clavinet en een Hammond C-3, maar maakt ook gebruik van de allernieuwste technologie. digitale instrumenten om een ​​typisch huwelijk van traditioneel en futuristisch huwelijk te creëren dat het beste te omschrijven is als prog-soul.

Eitan Kenner speelt sinds zijn vijfde piano en is sinds 13 jaar studente jazz. In Israël kreeg Kenner de gelegenheid om te studeren bij de legendarische, late jazz-instructeur Amit Golan, een pionier van de Israëlische bebop-educatiebeweging. . Kenner's vader Avner Kenner wordt algemeen erkend als een prog rock pionier in Israël, en die invloed is sterk geïntegreerd in de compositiestijl van pianisten. Kenner schreef zich in aan de Rimon School of Jazz and Contemporary Music en was de jongste student in zijn klas. Na Rimon verhuisde Kenner naar de Verenigde Staten om een ​​studie Jazz Performance aan het Berklee College of Music te volgen.

De opvoeding van Kenner en zijn reis naar het oosten inspireerden de oprichting van 8Ball City, maar het duurde enkele turbulente jaren van het leven van de kunstenaar om zijn debuutalbum tot wasdom te brengen. Deze jaren zagen het pijnlijke einde van een belangrijke relatie en het overlijden van zijn grootvader (een sleutelfiguur in de muzikale ontwikkeling van Eitan) allemaal in een context van het omgaan met geestesziekten.

tracks:

01 8Ball City
02 Janelle
03 Life (Small)
04 Candyman
05 Press To Start To Play
06 Toy Soldiers
07 Behind The Trees
08 Skrunk
09 PLay_Sad Mario
10 Weasel Pond
11 Life (Big)
12 Done
13 Life (Big)(Single Version)