© Rootsville.eu

Kenny Wayne Shepherd (US)
tiltle: The Traveler
music: Bluesrock
release date: may 31, 2019
label: Provogue
info artist: Kenny Wayne Shepherd

© Rootsville 2019


Kenny Wayne Brobst aka Kenny Wayne Shepherd is een blues(rock) artiest wie "live" voor mezelf nog een onbeschreven blad is en misschien komt daar dit jaar verandering in omdat Kenny deze zomer aantreed op "Blues Peer". Toch draait hij al lang mee in het circuit dus zullen we het maar een speling van het lot noemen. Kenny Wayne Shepherd zelf haalde zelf de mosterd bij SRV en zo leerde hij op jeugdige leeftijd zichzelf gitaar spelen. Het was de ons bekende Bryan Lee die Kenny op 13-jarige leeftijd uitnodigde op het podium.

In 1995 kreeg hij enkele hit noteringen en bracht hij ook zijn debuutalbum "Ledbetter Heights" uit. Vele prijzen en albums later is er nu "The Traveler". Zijn vorige album "Lay It On Down" werd uitgebracht in 2017. Op dit nieuw album krijgen we 10 nummers te horen. Sinds zijn debuut heeft Kenny uiteraard ook al een status als bluesrock gitarist verworven en passeert hij met regelmaat ook de revue op andere albums. Zo is Kenny ook te horen op "The Soul of The King" van "The BB King Blues Band" dat recent werd uitgebracht op "Ruf Records".

Opener van dit album is "Woman Like You" en meteen zit hij strak in zijn welbekende ritme van bluesrock. Een nummer dat ook werd uitgebracht als single. Op dit album zijn ook twee toetsenisten te horen met name, Jimmy McGorman & Joe Krown, dit verder ondersteund door zijn solide rimte sectie dat bestaat uit Kevin McCormick op bass en Chris 'Whipper' Layton aan de drums. De meeste nummers worden gedragen door Kenny's scherpe gitaarrifjes waar zijn fans dan ook uit de bol voor gaan. Toch brengt hij ook met "Tailwind" een eerder semiakoestisch nummer en voorwaar het ligt hem.

Met "Take It On Home" wordt er wat gas terug genomen en krijgen we een ballad te horen, eentje dat vervuld is van Southern rock. Dus rustig maar tevens ook stevig. Een nummer waar ook de heimwee van zijn familie aan bod komt...back to the arms of the woman I Love! Afsluiter van dit uitstekende bluesrock album is "Turn To Stone", eentje dat hij is gaan lenen bij die andere rocker 'Eagle" Joe Walsh.

tracks:

01. Woman Like You
02. Long Time Running
03. I Want You
04. Tailwind
05. Gravity
06. We All Alright
07. Take It On Home
08. Mr. Soul
09. Better With Time
10. Turn To Stone

musicians:

Kenny Wayne Shepherd: guitars, vocals
Noah Hunt: vocals
Jimmy McGorman & Joe Krown: keys
Kevin McCormick: bass
Chris 'Whipper' Layton: drums