© Rootsville.eu

Kerrie Powers (US)
tiltle: Starseeds
music: Country- & Folk Blues
release date: 2018 - Europe: februari 15, 2019
info artist: Kerrie Powers
label: Must Hear
distribution: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2019


Met deze "Starseeds" van Kerrie Powers krijgen we nog een album dat vorig jaar in haar thuisland werd uitgebracht maar door het uitbrengen van een single uit het album zal een update en een European tour in 2019 op het programma staan.

Het album werd opgenomen in de "Dirt Floor Studios" in Connecticut onder het alziend oog en oor van Eric Michael Lichter. Op deze "Starseeds" vinden we 8 roginals terug en twee covers met "Can’t Find My Way Home" van Blind Faith en Gene Clark's weemoegige song "Polly".

Op nummers als "Mine The River" maakt Kerrie Powers je meteen duidelijk naar waar haar gevoelens uit gaan. Andere nummers uiten dan weer een duidelijke subtieve finesse. Met als opener "Peeping Tom" en de shuffle "Moon ‘n Stars" kiest Kerrie duidelijk voor een portie country blues op dit album.

"Starseeds" een album met een perfect huwelijk tussen country folk en blues. Met ook krachtige slide als op "Rocking Boat" en totaal overgaand in blues met '"Mine The River". Ondanks het experiment met het genre , voelt het nooit geforceerd of onnatuurlijk aan en dient het om haar talent als vocalist en veelzijdigheid van haar als artiest en songwriter te benadrukken en van het begin tot het einde van het album een plezierige luisterervaring te maken.

tracks:

01 Peeping Tom
02 Somewhere On the Vine
03 Bicycle Man
04 Polly
05 Mine The River
06 Free Bird Flying
07 Moon ‘n Stars
08 Rocking Boat
09 Grace and Harmony
10 Can’t Find My Way Home