© Rootsville.eu

Kieran Goss and Annie Kinsella (Irl)
tiltle: Oh, The Stralings
music: Folk - Singer-Songwriter
release date: september 12, 2018 (Benelux: january 11, 2019)
label: independent
promo: Lucky Dice Music (Sandra Zuidema)
booking: LDM Bookings
info artist: Kieran Goss

© Rootsville 2019


Voor het opnemen van hun debuutalbum als duo trokken Kieran Goss en Annie Kinsella in de lente van 2018 richting New York om zo te gaan samenwerken met producer Kevin Killen. Na een voltooide rechtenstudie koos Goss halverwege de jaren tachtig voor een bestaan als muzikant. Hij stond in die tijd op het podium als begeleider van onder anderen Elvis Costello, Joe Jackson en Mary en Frances Black. In 1989 verscheen zijn debuut-cd, ‘Brand New Star’, in 2014 geleden bracht hij zijn, tot nu toe, laatste album "Solo" uit.

De afgelopen jaren bracht Kieran reeds zijn muze Annie mee om op te treden tijdens zijn shows als gastzangeres. Nu is er met deze "Oh, The Stralings" de release van hun debuutalbum. Een album waarop we 11 nummers terugvinden met daarop eigen werk maar ook werk van o.a. Chris Gavin en Rodney Crowell. Verder is er ook "The Song of Wandering Aengus" van dichter William B Yeats.

Het handelsmerk van Kieran Goss bestaat erin nummers te schrijven die als zeer romantisch kunnen worden bestempeld. Nummers waarbij je verplicht wordt om ernaar te luisteren. Zo is er openingsnummer "Oh, The Stralings", een nummer dat beiden gezamenlijk schreven en welk als een ode kan worden aanzien aan hun woonplaats aan de Ierse West Coast. Op nummers als "Come Back Liza" hoor je duidelijk de klassieke folk die we al kenden van namen als Jonu Mitchell of een Joan Baez.

Ook een Rodney Crowell steekt zijn bewondering voor dit duo niet onder stoelen of banken. Afsluiter van deze "Oh, The Starlings" is een ontroerende lullaby waarbij het respect van hun collega's nog enkel komt toe te nemen.

In januari en februari te zien op de Nederlandse podia

tracks:

01 Oh, the Starlings
02 Come Back Liza
03 Michael's Orchard
04 Into Your Arms
05 Jewel of the South
06 As Mam Lay Dying
07 Hollywood Boulevard
08 Hymn to Love
09 The Song of Wandering Aengus
10 Crazy For Your Love
11 Time To Go Sleeping

musicians:

Kieran Goss: vocals, guitar
Annie Kinsella: vocals
Jay Bellarose: drums
Gerry Leonard: guitar
Declan Murphy: guitar
John Doyle: guitar
Michael Rhodes: bass
Charlie Giordano: accordeon, Hammond
Paul Bryan: pump organ (harmonium)