© Rootsville.eu

King Of Foxes (Can)
tiltle: Salt & Honey (EP)
music: Indie-Rock
release date: february 08, 2019
label: Olivia Street
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: King Of Foxes

© Rootsville 2019


Als opvolger van "Golden Amour" uit 2016 komen "King Of Foxes" eraan met een nieuwe EP, "Salt & Honey". Deze EP is meer gepolijster dan hun vorige album en gaat van rock richting pop, dit met nog steeds dezelfde passie. "Salt & Honey" brengt ons 7 nummers die zachter binnenkomen en ook perfect zou kunnen dienst doen als kamermuziek.

Met opener "Backsliders" krijgen we alvast een vrolijk deuntje voor de kiezen met een aangrijpende tekst die nooit gaat vervelen. Het swingende "All I Need" maakt dat frontvrouw Olivia Street haar toon afwisselend is in een steeds veranderend ritme. Op deze "Salt & Honey" nemen 8 muzikanten deel daar waar de kern van deze band uit Edmonton slechts uit 3 bestaat.

Nummers van krachtige ballades als "Laundry List" over het instrumentale "Late Horizon" naar het meer agressieve "Open Book" maken van deze EP eentje waarbij er genoeg diversiteit aanwezig is om het toegankelijk te gaan houden. Afsluiter is het zeemzoetigere en van poëtische tekst voorziene "Room with a View", een nummer dat zowel het zout als de honing bevat.

tracks:

01 Backslider
02 All I Need
03 Laundry List
04 Late Horizon
05 Cartagena
06 Open Book
07 Room With A View

musicians:

Olivia Street: vocals, guitar
Brandon Baker: guitar
Red Thiel: bass
Stew Kirkwood: bass on #6
Stew Kirkwood: drums
Bill George: drums on #6
Brennan Cameron: keys on #1,3,5
Stew Kirkwood: keys on #6
Alexis Alchorn: keys #2
Aubrey Young: backing vox on #1,6,7
Olivia Street & Brandon Baker: marimba