© Rootsville.eu

King of the Tramps (US)
tiltle: Wild Water
music: Rootsrock
release date Europe: 2019
label: Old School Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: King of the Tramps


© Rootsville 2019


Het nieuwe album "Wild Water" is weer zo eentje dat in Europa pas later aan bod komt dan in het thuisland. Verre van nieuw want deze rootsrockers zijn al aan hun 5de album toe. King Of The Tramps is een originele roots-rockgroep, wiens geluid invloeden oproept van moderne roots-rock, ritme en blues, rock en rock uit het zuiden van het land. Hun geluid is door critici beschreven als 'whisky-evangelie' en 'midwestern roots rock'. De band heeft 5 albums met originele muziek uitgebracht, "Good People", 2011, "Wicked Mountain", 2013, "Joyful Noise", 2014, "Cumplir Con El Diablo", 2016 en dus nu ook "Wild Water".

De live show van King Of The Tramps is een voetstomp, rock and roll-evangelie met handgeklap, met veel publieksparticipatie. Volgens City View, showrecensent Chad Taylor, is Todd Partridge 'deels troubadour, deels tent revival predikant, hij houdt het hof boven zijn publiek, verwelkomt iedereen in de Tramps roots rock en jam band sound met het charisma van een geloofsgenezer'.
King Of The Tramps dankt zijn naam aan een minder bekende spoorlegende, 'Tex, King Of The Tramps'. Tex reed over de rails in de VS in de jaren 1930 en 1940 en liet vaak zijn stempel 'Tex K.T.' uitgehouwen in bruggen, hekken en gebouwen in de VS.

Met "Wild Water, het 5e album van Iowa roott rockers King Of The Tramps, combineren de Tramps rock, blues en r'n'b-neigingen zonder de site van het 'whiskey gospel'-geluid te verliezen dat hun liveshow tot een favoriet heeft gemaakt. Whiskey Gospel Horns (Andy Poppen, Aaron Ehrlich) en Motown back-upzang (Sarah Nevins) voegen glans en glans toe aan het gruizige middenwesten van de arbeidersklasse. Het album bevat 10 nummers. De officiële release is gepland voor 2 augustus 2019.

tracks:

01. Wild Water
02. Burnin
03. Smoke ‘Em
04. Byron’s Boogie
05. Let It Pour
06. Hard Times
07. Just Dance
08. None of Us Are Free
09. Worry
10. You Alone