© Rootsville.eu

Kingfish (US)
tiltle: Selftitled
music: Blues
release date: 2019
label: Alligator Records
info artist: Kingfish

© Rootsville 2019

 

Christone Ingram werd op 19 januari 1999 geboren in Clarksdale, Mississippi en werd als klein kind verliefd op muziek. Er was altijd muziek in huis. Zijn familie zong in hun familiekerk. Christone begon op zesjarige leeftijd met drums te slaan en om negen uur pikte hij de bas op. Rond deze tijd schreef zijn moeder hem in voor een programma in het Delta Blues Museum. Toen hij 11 was, kreeg hij zijn eerste gitaar en beheerste deze snel. Het jonge wonderkind nam muziek op van Robert Johnson tot Lightnin 'Hopkins, van B.B. King tot Muddy Waters, van Jimi Hendrix tot Prince. Het duurde niet lang voordat hij kon spelen zoals zij allemaal, maar al die tijd bleef hij zijn eigen geluid en stijl ontwikkelen.

Met beide ogen op de toekomst en de blues in zijn bloed, zal de 20-jarige gitarist, zanger en songwriter Christone "Kingfish" Ingram de muziekwereld stormenderhand veroveren met de langverwachte release van zijn debuutalbum, “KINGFISH”, op Alligator Records. Van zichzelf vindt hij dat hij een oude ziel is in een jong lichaam, eentje die zich verdiept in de muziakle cultuur van zijn geboorteregio.

De plaat werd opgenomen in Nashville en geproduceerd door tweevoudig Grammy-winnaar Tom Hambridge (Buddy Guy, Susan Tedeschi, Joe Louis Walker) en hierbij  toont “KINGFISH” het zinderende, rauwe en geïnspireerde gitaarwerk van Ingram, soulvolle, diepe stem en songwriting. Hij vertelt verhalen met zijn solo's, waarbij hij de geesten van alle voorgaande meesters kanaliseert, terwijl de muziek die hij maakt de zijne is.

Hij schreef acht van de 12 nummers van het album zelf. De eerste radio-single, ‘Outside Of This Town’, is een felle verklaring van het van deze rijzende ster. De nummers variëren van autobiografisch in ‘Been Here Before’en ‘Before I'm Old’ tot humoristisch met ‘Trouble’ en van witgloeiend  bij ‘It Is not Right’. Langzaam en tegelijk verschroeiend klinkt ‘Love Is not My Favorite Thing’. Zijn vriend en mentor, Buddy Guy, voegt zang en gitaar toe aan ‘Fresh Out’, terwijl een andere vriend, Keb Mo, zijn warme, conversationele stem voegt aan ‘Listen’ en speelt  zijn ritmegitaar en resonator op zes nummers toe. (Marcel)

tracks:

01. Outside Of This Town
02. Fresh Out (featuring Buddy Guy)
03. It Ain't Right
04. Been Here Before
05. If You Love Me
06. Love Ain't My Favorite Word
07. Listen (featuring Keb' Mo')
08. Before I'm Old
09. Believe These Blues
10. Trouble
11. Hard Times
12. That's Fine By Me

musicians:

Christone "Kingfish" Ingram: Guitar and Vocals
Tom Hambridge: Drums and Background Vocals
Rob McNelley: Guitar
Tommy MacDonald: Bass

special guests:

Keb' Mo': Guitar on #2,5,8,9 - acoustic guitar, vocals on #7 - resonator on #11
Marty Sammon: Piano on #2,10 - Hammond on #6,7,8
Buddy Guy: Guitar (Second Solo) and Vocals on #2
Billy Branch: Harmonica on #5
Chris Black: Drums on #5