© Rootsville.eu

Kitty Rose & The Rattlers (US)
tiltle: Selftitled
music: Rockabilly, Jump
release date: 2019
label: Crackerjill Music
info artist: Kittie Rose & The Rattlers

© Rootsville 2019


Bij liefhebbers van een "Big Sandy & The Fly Rite Boys" of een "Wanda Jackson" zullen ook deze "Kitty Rose & The Rattlers" in de smaak vallen. Deze formatie met als frontvrouw Kitty Rose werd in 2017 door fans van "Grease Magazine" en "Garage 71" verkozen tot de beste rockabilly band van Atlanta . Voor de opnamen van dit "selftitled" album trokken ze zelfs naar "Sun Studios" en het Fidelitorium.

Het begon allemaal toen ze in 2005 haar debuutalbum "Greatest Hits" uitbracht en meteen niets dan lovende kritieken over zich heen kreeg. In 2007 bracht ze het album "Live at the Ryman" uit en kon ze genieten van heel wat airplay op dieverse radio zenders. Na het samenstellen van een top line up van Atlanta muzikanten, waaronder David O op lead gitaar en YV op drums, nam Kitty de vinyl single "Bourbon Bound" op, samen met de video van Thrillmedia die de band naar de regionale status in de rockabilly scène dreef. De full-length opvolger "Gotta Wind Down" verscheen begin 2016 op Crackerjill Music.

Kitty Rose & The Rattlers brachten hun 2e vinyl-release uit voor Crackerjill Music "Up Side Down", met het titelnummer en "Junkin 'Jimmy's Car" begin 2018. Dit leidde tot hun uitnodiging om op te nemen in Sun Studios in Memphis, de thuisbasis van rockabilly. Deze "sun sessies" werden in september 2018 uitgegeven als "Rattling the Sun".

tracks:

01. Where's It At
02. Everlasting Love
03. Pick Me Baby
04. Missing The Train
05. Kats Kome Back
06. Up Side Down
07. Might As Well Be Dead
08. Dirty Birdie
09. If I'dah Stayed Home
10. Junkin' Jimmy's Car
11. Evil, Evil, Evil
12. Donna Goes To Tiajuana

musicians:

Matt Smith
David Olsen
Yvonne Boyd
Kitty Rose