© Rootsville.eu

Lady Valiant (US)
tiltle: Back Roads
music: Delta Blues
release date: 2018
label:
independent
info artist: Lady Valiant

© Rootsville 2019


Op het einde van het jaar komt er wel altijd één of ander schijf te voorschijn waarvan je denkt…waw! Wel deze “Back Roads” van Lady Valiant is er zo eentje, amai..

Lady Valiant ofte van haar echte naam Glenna Lynes werd geboren in het diepe Zuiden van de VS. Haar vader was een vaardige blues-harmonicaspeler en gaf zijn interesse door aan zijn dochter. Glenna Lynes groeide op in South Carolina en Georgia, ze had bluesmuziek in haar bloed en werd regelmatig omringd door uitgebreide muzieksessies. Ze groeide op met een gezond dieet van 50's 60's en 70's rock en blues klassiekers Na lessen op piano, viool en hobo werd het voor iedereen duidelijk dat ze haar nummer één instrument de hele tijd met haar had gedragen, haar stem. De stem van Glenna verbreekt vandaag de dag de stereotiepe geluiden als een soort vocale voorhamer.

De stem van Glenna is diep geworteld in de ziel van het zuiden, lef en pure overtuiging. In 2016 verhuisde ze naar Port Douglas in Queensland waar ze haar metgezel Marty Brown tegen het lijf liep. Marty is een zeer getalenteerde gitarist met het fingerpicken als liefhebberij. Beiden hadden elkaar gevonden en de samenwerking resulteerde uiteindelijk in deze schitterende plaat, die niet moet onderdoen met wat we te horen krijgen in het hart van Mississippi. Rauw en echt en naar de keelgrijpende songs, waar de stem van Glenna zeker de oorzaak van is maar ook het gitaarspel van Marty.

Dit is een schijf naar mijn hart vol gepassioneerde bluessongs, geworteld in de traditie van The Deep South en getrokken uit de klei van de Mississippi…2018 voorgesteld in een plaatselijke club in Cleveland.

tracks:

  1. I'm Gone
  2. John The Revelator
  3. The Outlaw
  4. Kickin Stones
  5. Mississippi
  6. Old Town
  7. Crossroads

Musicians:

Glenna Lynes - Vocals, Harmonica, Percussion
Marty Brown - Acoustic Guitar, Slide Guitar, Stompbox