© Rootsville.eu

Larkin Poe (US)
tiltle: Venom & Faith
music: Blues - Roots
release date: november 09, 2018
label: Tricki-Woo Records
info artist: Larkin Poe

© Rootsville 2019


Het album "Venom & Faith" werd in november van 2018 uitgegeven als vierde studio album van deze zusjes Lovell uit Atlanta. Rebecca en Megan Lovell staan ook gekend als "The Lovell Sister" en dit als een akoestische rootsband met daarin hun derde zusje Jessica. Sinds 2010 staan twee van de zusjes, Rebacca en Megan ook bekend als "Larkin Poe" en dit was meteen een schot in de roos. Met een vijftal EP's waaronder de vier jaargetijden (Spring, Summer, Fall en Winter)(2010) en als laatste "Thick and Thieves (2011) schakelden deze Lovell sisters om van akoestische bluegrass naar elktrische blues en roots. In 2014 brachten ze zo hun eerste full CD uit en na deze "KIN" ging het zo gestadig opwaarts. In die mate zelfs dat ze op het moment een ware hype zijn geworden en daardoor zelfs zo goed als onbereikbaar voor onze kleinere festivals. Of de grotere bluesfests er op zullen inspelen is nog maar de vraag of wachten ze misschien tot het kalf weerom verdronken is? Voor de liefhebbers van deze "Larkin Poe" kunnen we nog mededelen dat Rebecca en Megan op 4 april een concert geven in "La Madeleine" te Brussel.

Met enige North Mississippi Delta Blues openen ze zeer sterk met het doordringende "Sometimes" en door toedoen van een brass band voelen we ons meteen diep in New Orleans. Je hoeft deze "Larkin Poe" nog niet eens in beeld te krijgen want het rebelse van deze sisters druipt er zo van af. Hun optredens brengen ze met veel respect voor de legacy van de blues en roots muziek. Ook op dit nieuwe album vinden we 8 originals enkel 2 covers terug waaruit blijkt dat ze goed weten waarmee ze bezig zijn en zo niet enkel hoeven terug te vallen op wat we al kennen.

Op het met slide doordrenkte "Mississippi" komt Terry Bryant als vriend en gast opdraven en bevinden we ons nog steeds in de Delta. Op het nummer "California King" gaan Rebacca en Megan even terug naar hun roots verleden al blijft de stompende rock ook wel als rode draad ronddwalen in dit rootsrock nummer. Op "Hard Time Killing Floor Blues" reiken deze "Larkin Poe" terug naar de swamp blues uit de Mississippi. "Good and Gone" is als worksong dan een mix van rauwe blues en negro spitituals of moeten we stellen de "Larkin Poe Style" want deze zusjes hebben nu al hun stempel op de muziekscène gezet. Straffe kost!

tracks:

01 Sometimes
02 Bleach Blonde Bottle Blues
03 Honey Honey
04 Mississippi feat. Terry Bryant
05
California King
06 Blue Ridge Mountains
07 Fly Like an Eagle
08 Ain't Gonna Cry
09 Hard Time Killing Floor Blues
10 Good and Gone

musicians:

Rebecca Lovell: lead vocals, electric guitar, acoustic guitar, mandolin, banjo, piano
Megan Lovell: harmony vocals, lapsteel, dobro
Tarka Layman: electric bass
Kevin McGowan: drums

special guest:

Terry Bryant