© Rootsville.eu

Lauren Desberg (US)
tiltle: Out For Delivery
music: Smooth Jazz
release date: june 05, 2019
label:
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Lauren Desberg

© Rootsville 2019


Het nieuwe album "Out For Delivery" van de genre-tartende zangeres Lauren Desberg ligt op 5 juni bij de platenboer. Het album met als producer Drew Ofthe Drew en Will Wells wordt tot bloei gebracht door de medewerking van enkele getalenteerde jazzmuzikanten zoals saxofonist Braxton Cook, pianist Kris Bowers, drummer Jonathan Barber, gitarist Andrew Renfroe en elektrisch en akoestische bassisten, Ben Shepherd en Russell Hal.

Lauren Delberg mengt melodieën die doen denken aan het American Songbook met moderne, innovatieve productie. Desberg blijft haar eigen unieke stijl op "Out For Delivery" koesteren. Als hoogtepunt van een muzikale reis heeft het album geluidseffecten die de auditieve elementen van Desberg vertalen in visuele en viscerale componenten. "Out For Delivery" belichaamt echt de persoonlijke filosofie van deze artiest en kan zo het genre overstijgen.

Het openingsnummer van het album, "The Way You Feel Inside", roept een sterk gevoel van individualiteit op. Met een dynamische solo van gitarist Andrew Renfroe, culmineert de track met het sample van een rewinding tape recorder, die naadloos in de tweede track terechtkomt. Met bluesey boventonen, "Yess Unless" met een solo van pianist Kris Bowers, is een van de drie nummers waarop bassist Russell Hall is vertegenwoordigd.

De lead single van het album, "Something Wrong With Me", herinnert eraan dat een gebrek aan discussie geen rekening mag houden met genegeerde of vergeten kwesties. Terwijl "Falling Dominoes" luisteraars kennis laten maken met slechts een van de vele filosofische theorieën van Desberg, reflecteert "Alone-In Love" op de eenzaamheid die men voelt wanneer hij wordt geconfronteerd met onbeantwoorde liefde. Oorspronkelijk geschreven in een 4/4 maataanduiding, kenmerkt het eindproduct de unieke drumgroove van Jonathan Barber. Het duet "How Could I Have Pain" toont de onmiskenbare muzikale chemie tussen Desberg en Renfroe en worstelt met de grimmige oneerlijkheid in het leven en het feit dat schijnbare gelijken zulke drastisch verschillende werkelijkheden kunnen leven.

tracks:

01 The Way You Feel Inside
02 Yess Unless
03 Come With Me
04 Something Wrong With Me
05 Hold On
06 Falling Dominoes
07 Alone-In Love
08 I'm Gonna Sit Right Down
09 Start Out Again
10 The Sweetest Sounds
11 How Could I Have Pain
12 The Choice

musicians:

Lauren Desberg
Braxton Cook
Kris Bowers
Jonathan Barber
Andrew Renfroe
Ben Shepherd
Russel Hall