© Rootsville.eu

Lazy Afternoon (SE)
tiltle: Almost Home
music: Country - Tex-Mex - Folk
year: 2019
label: Paraply Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Lazy Afternoon

© Rootsville 2018


"Lazy Afternoon" is een Zweedse Country-Americana met een snuifje Tex-Mex en werd opgericht door Bo Ahlbertz. In 2016 brachten ze het album "Whatever!" (album report) uit. De band kende enkele personeelswisselingen en zo kwam Cristina Säfsten de groep te vervoegen en brachten ze zo vorig de single "Every Time-Water" (album report) uit. Een single die de voorbode moest zijn van een nieuw album, en met deze "Almost Home" is dit nu daadwerkelijk een feit.

Een kennismaking met deze "nieuwe" Lazy Afternoon zal iedere muziekliefhebber wel kunnen bekoren. De naam van, de groep relateert ook naar de onbevangen manier van het brengen van hun aangename Folk-Country muziek. De accordeon van Jörgen Ahlqvist hoort zowel thuis in Folk, Country als Tex-Mex maar de klankkluer van Cristina Säfsten leent zich helemaal tot Folk.

Negen van de 12 nummers werden geschreven door frontman Bo Ahlbertz, al dan met co-writing van anderen. Voor de credits van openingsnummer "Make Love Real" moeten we verwijzen naar Cristina Säfsten. Rocking Chair is er eentje van K. Donner en het afsluitende "These Words Are True " schrijven we toe aan L. Dahlberg.

Deze "Almost Home" is een fris gekleurd album met aangename deuntjes die variëren van mooie Folk over Americana tot het door de accordeon gespeende Tex-Mex inbreng. Lekker luisterende nummers die alvast centraal staan met het openbreken van de lente. Een album met daarop allemaal tracks die nooit gaan vervelen maar je een zonnig gevoel meegeven. Muzikaal Zweden op z'n best.

tracks:

01. Make Love Real
02. Almost Home
03. Rocking Chair
04. Water
05. Every Time
06. Don't Worry
07. All This
08. The World Is Her Home
09. Never Meant To Be
10. Locked
11. Sunshine
12. These Words Are True

musicians:

Bo Ahlbertz: vocals (lead), guitar and Irish bouzouki
Cristina Säfsten: vocals & guitar
Jörgen Ahlqvist: accordion and melodeons
Lars Johansson: bass
Pontus Nordborg: backing vocals, electric & acoustic guitars
Maria Nordseth: backing vocals
Stefan Magnusson
: drums, vocals