© Rootsville.eu

Leo 'Bud' Welch (US)
tiltle: The Angels In Heaven Have Done Signed My Name
music: Delta Blues
release date: march 08, 2019
label: Easy Eye Sound
info artist:
Leo 'Bud' Welch

© Rootsville 2019

 

Leo Welch overleed al in december 2017. Deze nieuwe cd van de legendarische bluesman “The Angels in Heaven Have Done Signed My Name” is een ode aan de man zelf. Het is een postuum hommage aan de man met opnames die reeds werden opgenomen  in 2015 in de studio van Dan Auerbach in Nashville met zijn band The Arcs, en biedt een dynamische showcase van de talenten van Welch. Van de 25 à 30 nummers die toen werden opgenomen, werden er 10 geperst in deze ultieme schijf van.

Leo "Bud" Welch werd geboren in Sabougla, Mississippi in 1932, en kreeg les in het spelen van bluesgitaar op een zelfgemaakte "wall-gitaar" met één snaar. Hij begon evangeliemuziek te spelen bij de Sabougla Missionary Baptist Church-diensten toen hij 13 was; zes jaar later verhuisde hij twintig kilometer naar Bruce, een klein stadje ongeveer 50 mijl ten zuidwesten van Tupelo. Welch bracht zijn eerste twee albums uit op Fat Possum Records, het is daar dat hij Auerbach leerde kennen.

“The Angels in Heaven Done Signed My Name” dient om het nalatenschap van Welch alleen maar verder te verrijken. Het resoneert met de muziek en het leven van een van de laatste echte bluesmen. Je hoort het in zijn grauwe stem, in zijn gitaarspel en zijn eigen, persoonlijke manier om het evangelie en de blues samen te brengen.

Uit de rauwe emotie van opener "I Know I’ve Been Changed" tot het vrolijke van "I Come To Praise His Name", is de kracht en vitaliteit van Welch's muziek overduidelijk. Liedjes als "Do Not Let the Devil Ride" en "I Wanna Die Easy" vormen een herinnering aan de ontberingen die hij heeft meegemaakt, terwijl nummers als "Let It Shine" en "Walk With Me Lord" de vrolijke, speelse persoonlijkheid onthullen onder zijn stoere uiterlijk, samen met zijn dagelijkse dankbaarheid voor zijn leven.

Dit is een mooie nalatenschap van een echte bluesmeester (Marcel)

tracks:

01. I Know I Been Changed
02. Jesus Is On The Mainline
03. Don't Let The Devil Ride
04. I Come To Praise His Name
05. Walk With Me Lord
06. Right On Time
07. I Want To Be At The Meeting
08. I Wanna Die Easy
09. Let It Shine
10. Sweet Home

musicians:

Leo “Bud”Welch: gitaar en zang
Dan Auerbach: gitaar
Leon Michels: Toetsen
Richard Swift: drums en percussie