© Rootsville.eu

Lou Shields (US)
tiltle: Cabin Sessions
music:
Folk – Americana –Roots -Bluegrass
release date: 2019
label: Independent
info artist:
Lou Shields
booking: Rootstown (Kurt De Bont)

© Rootsville 2019

 

Lou Shields is afkomstig uit Chicago, maar woont thans in Madison, Wisconsin. Hij zet de traditie van de Amerikaanse muziek voort met een solo-uitvoering die trekt op stijlen van vervlogen tijden. Met zijn National Resonator gitaar of met de banjo en vergezeld van een unieke stijl van voetpercussie en mondharmonica, gebruikt hij zijn stem als een verlengstuk van het muzikaal verleden.

Lou deelt verhalen, gedachten en ervaringen met de luisteraar. Hij bracht ondertussen al een viertal platen uit en met deze schitterende “Cabin Sessions” zit zijn conto op 5. Het liefste van al speelt hij op de frontporch van zijn cabin, vandaar het idee om daar een plaat op te nemen, rechttoe, rechtaan… Geweldig idee, want dit is een fantastische plaat geworden, zonder poespas en recht voor de raap met 13 songs die niet zouden misstaan op de soundtrack van “Deliverance”. Inderdaad, als je de plaat beluistert waant de luisteraar zich midden in deze filmklassieker. Echte Hillbillie countryblues met veel plaats voor de banjo. Sommige songs deden mij zelfs denken aan de stijl genre Woodie Guthrie of neigden licht naar The Reverend Peyton.

Het is een zeer aangename schijf , die je zonder problemen in één ruk kan beluisteren en die je er na doet verlangen naar meer. Dikke aanrader.

Wie Loud Shields aan het werk wil zien, wel die heeft geluk want de man komt in het voorjaar naar Europa en zal onder andere optreden op 28 mei in de Missy Sippy in Gent en op 23 mei in Pallieter Café in Herselt. Ik zou zeggen, laat dit niet aan u voorbijgaan..(Marcel)

tracks:

1.Here We Go
2.Dog Gone Shame
3.River Town
4.Moving On
5.One of Them Days
6.All I Do
7.Traveling Shoes
8.Round & Round
9.Hey Babe
10.Old Friend
11.Summer Lovin'
12.Better Place
13.Lovin' Man

musicians:

Lou Shields: National Resonator, banjo, harmonica, percussie