© Rootsville.eu

Luca Di Luzio (I)
tiltle: Globetrotter
music: Jazz
release date: 2019
label: Luzio Releases
info artist: Luca Di Luzio
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Luca di Luzio is een gevarieerde en veelzijdige gitarist en speelt elektrische, akoestische en klassieke gitaar met een stijl die alles omvat, van jazzstandaarden en bossa nova tot funky, fusion en blues.
Luca is afgestudeerd aan het Conservatorio di Musica Frescobaldi di Ferrara conservatorium in Italië, met een diploma in Jazz gitaar. Tijdens zijn uitgebreide studies volgde hij seminars en masterclasses bij Pat Metheny, Mike Stern, Mick Goodrick, Jim Hall, Joe Diorio, John Abercrombie, Wolfgang Muthspiel, Donovan Mixon, Jim Kelly en Garrison Fewell. Zijn studies in harmonie en gitaar gaan verder met Les Wise en Dean Brown.

Deze "Globetrotter" is Luca nieuwste album en bevat composities waarvan er 7 van eigen hand zijn. Verder schreef hij nieuwe arrangementen voor "Naima" van John Coltrane en voor "Sunshover" van Kenny Baron. In maart 2018 toerde Luca in Italië met Jimmy Haslip, Marvin Smitty Smith en Max Ionata om de aankomende CD, Globetrotter, een reis in hedendaagse jazz te promoten. Een album waarbij funk, blues, jazz en latin muziek samenkomen op een muzikaal gemeenschappelijk pad.

"Smile!" is een van de eerste deuntjes die hij schreef, en wordt hier gepresenteerd in een nieuwe eigentijdse opstelling. Smile! Is de synthese van mijn muziektaal meestal gemaakt door eenvoudige melodieën en groove. Max Ionata speelt een geweldige solo op dit nummer. Het daaropvolgende "Mr. Brown" is opgedragen aan de gitarist Dean Brown, een muzikant die me zowel op muzikaal als op menselijk vlak veel heeft gegeven.

"Jazzlife" is een nummer dat een verandering in zijn leven weerspiegelt, de grote keuze om zijn vorige baan te verlaten en me in de muziekwereld te storten. Na bijna 20 jaar als consultant en zakenman gewerkt te hebben, besloot Luca zijn baan te verlaten en zichzelf alleen aan muziek te wijden. Op dit nummer speelt zijn vriend Alessandro Fariselli mee met een geweldige solo op tenorsaxofoon. De ballad "Buena Suerte"schreef hij een paar jaar geleden in een vliegtuig op een trip naar Boston. Buena Suerte is de hoop op een betere toekomst, voor een goed geluk, voor mensen die nooit opgeven!

Zijn passie voor latijnse muziek en traditie, en swingen samen op een compositie waar George Whitty en Dave Weckl een ongelooflijk harmonische en ritmische scenario op bouwden. De enige solo-gitaarmelodie op het album is 'S.I.S" en is opgedragen aan zijn vader. Luca speelde het voor hem een paar maanden voordat hij in 2014 stierf. Het nummer ontstond uit een improvisatie en noemde hij deze melodie zo "Simple Italian Song".

tracks:

01 Smile!
02 Mr Brown
03 Jazzlife
04 Buena Suerte
05 Elisir
06 Sunshower
07 Pop Fla
08 Naima
09 S.I.S. Simple Italian Song

musicians:

Luca di Luzio
Jimmy Haslip
George Whitty
Dave Weckl
Alessandro Fariselli
Max Ionata