© Rootsville.eu

Luca Kiella (I)
tiltle: Figure It Out (EP)
music: blues - soul
release date:april 10, 2019
label: Independent
info artist: Luca Kiella
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Van Italiaanse afkomst leeft en werkt deze Luca Kiella in het land van de blues waar hij vooral als muzikant aantrad voor Alligator Record resident Toronzo Cannon. Tijd dan om op eigen benen te staan en zo krijgen we hier als debuut een fijne en gevarieerde EP met als titel "Figure It Out".

Op dit kleinood maar 5 nummers waarop er twee covers zijn terug te vinden. Zo is er "Unnecessarily Mercenary" van NOLA adept Jon Cleary en een fijne swingende versie van Don Gibson's "I Can't Stop Loving You". Openen doet hij met een original en op deze "Ten O'Clock Blues" komen we zo in de wereld van boogie woogie terecht. Een genre waarop een pianist als Luca Kiella zich bijzonder goed kan in uitleven.

Kiella is Luca Chiellini's bijnaam sinds zijn jeugd en werd nu officieel ook zijn artiestennaam. Hij is trots op zijn Italiaanse afkomst, maar blues-, funk- en soulmuziek riep hem naar de Verenigde Staten halverwege de twintig en hij vond een nieuw huis in Chicago. Zijn muziek is een mix van blues, soul, funk en NOLA grooves.

Titeltrack en eigen compositie "Figure It Out" is een vrolijk soulvol nummer waarin hij zijn eigenheid ten toon kan stellen. Met het afsluitende "So Many Questions" krijgen we een meer gesloten en intense Luca Kiella te horen. Dit solo project van Luca heeft meer dan potentieel genoeg om in de ingeslagen weg verder te gaan.

tracks:

01 Ten O'Clock Blues
02 Unnecessarily Mercenary
03 Figure It Out
04 I Can't Stop Loving You
05 So Many Questions

musicians:

Luca Kiella: vocals, piano, Fender Rhodes, Wurlitzer, Hammond
Dave Forte: bass
Rick King: drums
Aaron Weistrop: guitar