© Rootsville.eu

Lucas Haneman Express (Can)
tiltle: Catch The Westbound
music: blues
year: april, 2019
label: Independent

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Lucas Haneman Express

© Rootsville 2019


Even voostellen deze "Lucas Haneman Express". Lucas Haneman bracht zijn debuut-LP "This is What's Up" uit in 2011, trad op als sessiemuzikant op meer dan 18 albums tot nu toe in genres zoals blues, alternative rock, folk, Indy, jazz en Country, en vormde de Lucas Haneman Express in juli 2014. Hij tourde tweemaal door Canada, en trad ook op in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

In 2016 bracht hij het tot in de halve finale van de "International Blues Challenge" in Memphis. Deze "LHE" is een soulbvolle band met als signature opwindende blues. Hun vorige album "Tearing Up The Railse werd opgenomen in de legendarische Sun Studios (Memphis TN). "LHE" is een unieke moderne bluesband die een unieke stempel drukt op de Canadese muziekscene ! Vorig jaar werd deze "Lucas Haneman Express" genommineerd voor de "Maple Blues Awards" als "New Artist of the Year".

Las gevolg van deze nominatie kwam in april hun derde album "Catch The Westbound" op de markt met als producer Brian Morcar. Naast de getalenteerd Lucas Hanecam wordt deze groep ook gedragen door de soulvolle stem van Megan Laurence. Megan Laurence treedt al sinds haar elfde op in en rond de regio Ottawa. Ze studeerde af aan het vocale programma aan de Canterbury High School en studeerde psychologie aan de universiteit. Terwijl ze dat deed, begon Megan les te geven en opende in 2005 haar eigen vocale studio genaamd "Face The Music Vocal Studio". Ze trad op voor talloze hoogwaardigheidsbekleders en heeft het voorrecht gehad om op te treden in Canada, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarnaast bestaat de band ook nog uit bassist Martin Newman en drummer Jeff Asselin.

"Catch The Westbound" beschikt over 10 robuuste en radiovriendelijke originele nummers van Haneman en de band. Met een mix van levendige, rock 'n roll-grooves, subtiele, beklijvende melodieën en zang, hints van vroege Stax- en Motown-platen en uitstekende volwassen songwriting. Dit is de blues van de 21ste eeuw, blues die het genre trotseert en elke liefhebber van muziek verwelkomt.

tracks:

01. Lay It To The Line
02. Cold Cold Front
03. Wicked Ride
04. Make It Right
05. Ms. McGrim
06. Devil’s In My Grave
07. Pick It Up
08. Night Takes The Chances (For Gord Downie)
09. Touch of Your Love
10.To Be Brave

musicians:

Lucas Haneman
Jeff Asselin
Martin Newman
Megan Laurence