© Rootsville.eu

Lucy Malheur (D)
tiltle: Bad Cat Mama
music: Blues - Country Blues
release date: 2018
label:
New Way Music Musikverlag und Produktion
info artist: Lucy Malheur

© Rootsville 2019


Lucy begon als tiener gitaar te spelen. Ze leerde zichzelf gitaar spelen en nieuwe nummers te schrijven wanneer ze nieuwe akkoorden vond. Na een korte tijd richtte ze haar eerste band op. In die dagen waren meisjes niet zo gewoon in bands, en als die er waren, waren het meestal zangers die op een decoratieve manier een tamboerijn slingerden. En toen kwam Lucy - onbezonnen, hard, haar elektrische gitaar aan het spelen. Jaren kwamen en gingen, en haar bands en muziekstijlen ook.

De stijl verfijnde en op een gegeven moment moest ze een beslissing nemen. Na veel pech gehad te hebben in haar privéleven, realiseerde ze zich plotseling dat zij zelf de enige persoon was die haar kon helpen. Ze besefte ook hoeveel ze haar muziek miste.

Ze trok dus  naar een opnamestudio van twee vrienden van haar en begon ze wat oude liedjes op te nemen - gewoon voor de lol, om erachter te komen of ze dit nog steeds kon. Tussen opnamesessies begon ze nieuw materiaal te schrijven. Dit was in jaren niet gebeurd en het zorgde ervoor dat ze zich steeds beter en beter voelde. Aangemoedigd door haar vrienden in de opnamestudio en haar platenlabel, besloot ze haar muziek met anderen te delen. Omdat ze meer materiaal had opgenomen dan ze voor een album nodig had,  koos ze enkele nummers en publiceerde ze een album. Vanwege de mix van stijlen moet dit album meer worden gezien als een soort muzikale introductie, een compilatie van dingen die nog moeten komen. Ze bleef schrijven en uiteindelijk werd een compilatie van blues- en country songs uitgebracht. Zowaar 17 songs op een album, dat zie je niet zo snel. Een leuke compilatie “Made In Germany” met blues, rock, country en hier en daar een vleugje pop.

tracks:

1. Bad Cat Mama
2. Sugar Daddy   
3. Nobody There
4. Tropical Blues
5. No Friend Of Mine
6. Doohicky
7. Who Raised Your Kids
8. One Fine Day   
9. Count My Blessings - Full Mix   
10. Your Blues Got Nothin' But The Ain't
11. Coochee-Coo
12. Shingeling Blues
13. That's My City
14. All Of A Doodah
15. Iguana Days
16. Hello Kitty
17. I Got The Blues